13:02 uur 21-11-2023

Trane Technologies levert volledig elektrische Thermo King®-oplossingen met nul directe uitstoot in elk segment van de koudeketen in EMEA

SWORDS, Ierland–(BUSINESS WIRE)– Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator, kondigde vandaag op Solutrans 2023 aan dat het zijn toezegging van augustus 2021 is nagekomen om tegen 2023 volledig elektrische Thermo King®-koeloplossingen met nul directe emissies te leveren voor elk segment van de koudeketen in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Het bedrijf blijft het goede voorbeeld geven op het gebied van elektrificatie en het koolstofvrij maken van de koudeketen, door klanten te helpen over te stappen op duurzamere wagenparkoplossingen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het investeert meer dan $ 100 miljoen in zijn volledig elektrische evolve™ portfolio, inclusief elektrische koeloplossingen voor vrachtwagens, trailers, spoorwegen, lucht- en zeetransport.

“We blijven de kracht van innovatie inzetten om onze industrie te transformeren. Met groot enthousiasme kondig ik deze belangrijke mijlpaal aan op ons traject naar een duurzamere wereld,” zegt Dwayne Cowan, president Thermo King EMEA, Trane Technologies. “Ons vermogen om een volledig elektrische oplossing met nul directe uitstoot te leveren in elk segment van de EMEA-koelketen is een volgende belangrijke stap in onze niet aflatende inzet om de CO2-voetafdruk van onze klanten te verminderen en tegelijkertijd wereldwijd voedselverlies tegen te gaan.”

Van 21 tot 25 november kunnen bezoekers van Solutrans 2023 de nieuwste innovaties van Thermo King op het gebied van transportelektrificatie bekijken, waaronder :

  • Geavanceerde oplossingen in het toonaangevende Advancer koelprogramma voor trailers, inclusief een volledig elektrisch, emissievrij systeem met AxlePower slimme energieopwekkingstechnologie.
  • Een nieuwe, volledig elektrische koelingsunit uit de E-serie voor kleine bestelwagens – de meest energie-efficiënte transportkoeling die momenteel op de markt is – waarmee klanten kunnen overstappen van een dieselaangedreven naar een emissievrije oplossing.
  • Geavanceerde, volledig elektrische transportkoelingstechnologie voor vrachtwagens, die de volgende generatie van last mile delivery helpt te versnellen.

Het bedrijf blijft baanbrekend in het duurzame transport van voedsel en belangrijke farmaceutische producten wereldwijd. Het zal ook gebruikmaken van innovatieve en digitaal ondersteunde elektrificatie-technologieën om tegen 2025 volledig elektrische oplossingen te bieden voor elk segment van de koudeketen in Noord- en Zuid-Amerika. Met emissiereductiedoelstellingen die extern zijn gevalideerd door het Science Based Targets Initiative (SBTi), bevordert Trane Technologies zijn duurzaamheidsverplichtingen voor 2030, waaronder zijn Gigaton Challenge om de emissies van klanten met een miljard ton te verminderen en zijn belofte om tegen 2050 een CO2-uitstoot van nul te bereiken.

Over Trane Technologies

Trane Technologies is een mondiale klimaatinnovator. Via onze strategische merken Trane® en Thermo King®, en ons milieuverantwoordelijke portfolio van producten en diensten, leveren we efficiënte en duurzame klimaatoplossingen voor gebouwen, woningen en transport. Zie voor meer informatie tranetechologies.com.

Over Thermo King

Thermo King is de leider in duurzame oplossingen voor transportklimaatbeheersing. Wij bieden geavanceerde technologie en oplossingen waarbij duurzaamheid en de ervaring van de klant centraal staan. Fris denken, passie en het oplossen van problemen vormen de kern van onze cultuur en aanpak en zorgen ervoor dat onze klanten leveren wat het belangrijkst is voor gemeenschappen overal ter wereld.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat “toekomstgerichte verklaringen” in de zin van de effectenwetten. Dit zijn verklaringen die geen historische feiten zijn, waaronder uitspraken die betrekking hebben op onze innovaties op het gebied van elektrificatie en decarbonisatie en onze andere duurzaamheidsbeloften en de impact van deze beloften. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen en zijn onderhevig aan risico’s en onzekerheden, waardoor de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen afwijken van onze huidige verwachtingen. Factoren die dergelijke verschillen kunnen veroorzaken, worden beschreven in ons Formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2022, evenals in onze latere rapporten op Formulier 10-Q en andere SEC-dossiers. Van tijd tot tijd doen zich nieuwe risico’s en onzekerheden voor en het is onmogelijk voor ons om deze gebeurtenissen te voorspellen of hoe ze van invloed kunnen zijn op het bedrijf. Wij nemen geen verplichting op ons om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Shelby Hansen

+1-925-336-0496

Shelby.Hansen@tranetechnologies.com

Investeerders:
Zachary Nagle

+1-704-990-3913

InvestorRelations@tranetechnologies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr