22:35 uur 17-08-2020

Trane Technologies lanceert innovatie voor verwarming en koeling met een enkele eenheid en vermindert tegelijkertijd de CO2-voetafdruk.

Sintesis™ Balance CMAF levert comfort voor gebouwen, kostenbesparing en 350 procent meer energie-efficiëntie dan typische gasboilers in de verwarmingsmodus

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Mondiaal klimaatvernieuwer Trane Technologies (NYSE: TT) heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van de Sintesis™ Balance CMAF, een volledig elektrisch uit een enkele eenheid bestaand systeem voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Het luchtgekoelde multipijpsysteem is het laatste model uit de portefeuille van Sintesis van de zeer goed presterende indoorklimaatsystemen van Trane®, het HVAC-merk van het bedrijf. Het systeem zal aanvankelijk beschikbaar zijn voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Sintesis Balance is een volledig elektrische eenheid die warm en gekoeld water levert voor verwarming en koeling. Het systeem is ideaal voor gebouwen met dynamische temperatuurvereisten, zoals scholen, hotels, ziekenhuizen, winkelcentra, kantoorgebouwen en theaters.

“De Sintesis Balance elimineert de behoefte aan aparte boiler- en koelsystemen en levert flexibiliteit voor de comfortbehoeften voor verschillende klimaten, seizoenen, gebruik en bezetting en een betere benutting van vloerruimte,” aldus José La Loggia, president van Trane Technologies’ Commercial HVAC in EMEA. “Het biedt ook zeer betrouwbare bediening, temperatuurcontrole en binnenluchtkwaliteit. De meeste systemen in Europa gebruiken gas- of olieboilers, aangezien dit systeem volledig elektrisch is. Omdat gebouwen bijdragen aan 15 procent van de wereldwijde CO2-emissies en verwarming en koeling daar circa 35 procent van uitmaken, is Sintesis Balance ook een belangrijke stap op de weg naar elektrificering en decarbonisatie van gebouwen.”

De innovatie draagt bij aan de Gigaton Challenge van Trane Technologies, een doelstelling om de broeikasgasemissies bij klanten te reduceren met een miljard ton in 2030. De eenheid wint energie terug en hergebruikt deze zonder zelf CO2-emissies te genereren, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen door typerende systemen die zowel een boiler als een koeler bevatten wordt gereduceerd. Door van een netwerk te betrekken dat elektriciteit genereert uit duurzame bronnen heeft Sintesis Balance het potentieel een nul-emissieoplossing te worden.

Sintesis Balance, duurzaamheid in aantallen

Trane Sintesis Balance heeft een gemiddelde total-efficiencyratio van 8,2; het bedrijf genereert 8 kW simultaan koelen en verwarmen uit slechts 1 kW elektrische energie. Het levert ook een prestatiecoëfficiënt (COP) van 3,35, de hoogste COP onder de multipijpsysteemopties voor gebruik met lucht. (COP is een maat voor de hoeveelheid warmte die het systeem produceert per eenheid energie-input).

Het uitgebreide werkingsplan van de technologie biedt temperatuurregeling in zowel zeer warme als zeer koude klimaten. De verwarmingsmogelijkheden van de eenheid maken deze tot een goede keuze voor gebouwtoepassingen in regio’s waar luchttemperaturen omlaag gaan naar min 18 graden celsius. De eenheid kan ook water verwarmen tot 68 graden celsius.

Technische functies van de Trane Sintesis Balance CMAF

  • Het Trane Adaptive Refrigerant System™ optimaliseert automatisch de koelingskosten in elke werkingsmodus en temperatuurconditie, waardoor toegevoegde prestatie en efficiencywinst worden geleverd.
  • De volledig elektrisch aangestuurde CMAF multipijpeenheid genereert geen directe broeikasgasemissies die hoger zijn dan die van het elektriciteitsnetwerk. De eenheid is tot 350 procent efficiënter vergeleken met de meeste gasboilers wanneer deze warm water leveren voor comfort-verwarmingssystemen.
  • Configureerbaarheid met drie geluidsabsorberende pakketten en efficiëntieniveaus om tegemoet te komen aan verschillende gebouwtoepassingsvereisten.
  • De nieuwe generatie regeltechnologie van Trane – Tracer Symbio™ 800 controlemechanisme bezit geavanceerde algoritmes die soepele, betrouwbare werking garanderen met lage totale eigendomskosten. Daarnaast biedt het zes arbitragekeuzes om prestaties voor de toepassing te optimaliseren.
  • Tracer Symbio 800 biedt met het TD7 AdaptiView™ touchscreen faciliteitsmanagers gebruikersvriendelijke regeling van de eenheid. Het controlemechanisme stelt hen in staat om op afstand te beheren en te reageren op een reeks van condities en efficiënte werking te onderhouden met verschillende voorgeprogrammeerde modussen.

Ga voor meer informatie over de complete Trane portefeuille van oplossingen voor EMEA, naar www.Trane.eu.

Over Trane Technologies

Trane Technologies is een mondiale klimaatinnovator. Via onze strategische merken Trane® en Thermo King®, en onze portefeuille van milieubewuste producten en diensten, leveren we efficiënte en duurzame klimaatoplossingen aan gebouwen, woningen en vervoersmiddelen. Ga naar tranetechnologies.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Jennifer Regina, Trane Technologies

+1-630-390-8011

Jennifer.regina@tranetechnologies.com

Contactpersoon voor investeerders:
Zachary Nagle, Trane Technologies

+1-704-990-3913

zachary.nagle@tranetechnologies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr