20:54 uur 20-07-2020

Thermo King’s hybride koelunits in trucks op de weg

Greggs, de vooraanstaande retailer voor bakkerijproducten voor onderweg in het VK, behoort tot de eerste bedrijven in Europa die hun trucks met de nieuwe Thermo King hybride systemen gaan uitrusten

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Thermo King®, een marktleider op het gebied van temperatuurbeheersingsoplossingen voor de transportbranche en een merk van Trane Technologies (NYSE: TT), heeft vandaag bekendgemaakt dat hun nieuwe hybride koelsystemen voor trucks en hoogladers aan klanten overal in Europa worden geleverd. De nieuwe T-serie hybride en UT hybride koelsystemen schakelen naadloos tussen de diesel- en de electrische modus, waardoor het voor transporteurs mogelijk wordt om in binnensteden, woonwijken en lage-emissiezones te opereren met de dieselmotor uitgeschakeld.

Greggs, marktleidend retailer voor bakkerijproducten voor onderweg, met ruim 1800 winkels in het gehele land en zes miljoen klanten per week, is één van de eerste klanten in Europa die de voordelen van de nieuwe hybride koelsystemen zullen ervaren. Drie nieuwe trucks met Thermo King’s hybride systemen zullen een bijdrage leveren aan het verminderen van de milieu-impact en het verlagen van bedrijfskosten van hun trucktransportactiviteiten in centraal Londen.

“Units van Thermo King zijn nu al verscheidene jaren onze systemen van voorkeur. Hun units hebben onze activiteiten veel flexibiliteit en werkefficiëntie gegeven en we kunnen altijd rekenen op het dealerservicenetwerk van Thermo King om ons te ondersteunen”, aldus Richard Penna, group logistics manager bij Greggs. “We letten erg op de duurzaamheid van onze transportactiviteiten. We vinden het zeer belangrijk om in binnensteden te opereren met zo min mogelijk lawaai en een zo laag mogelijke uitstoot. Het was een natuurlijke keuze om met Thermo King te werken en om onze trucks uit te rusten met deze nieuwe units die gemakkelijk van diesel naar elektrisch kunnen omschakelen, het geluidsniveau verlagen en de uitstoot elimineren. Bovendien verwachten we de brandstofconsumptie te verlagen.”

“De hybridetechnologie van Thermo King is ontwikkeld om transport- en verzendbedrijven te ondersteunen bij de toekomstbestendigheid van hun activiteiten en investeringen op het gebied van gekoeld verzenden. Met deze oplossingen kunnen ze regelgeving voorblijven, hun totale eigendomskosten beheersen en belangrijke duurzaamheidsdoelen behalen”, aldus Colm O’Grady, product manager bij Thermo King. “Thermo King was de eerste die Europese klanten hybride koeling voor trailers bood. Nu kunnen onze trucktransportklanten ook profiteren van deze schonere, van een elektrisch systeem voorziene, koeling om distributie in steden mogelijk te maken die flexibeler en duurzamer is.”

De nieuwe hybride enkel- en multi-temperatuuroplossing voor trucks beschikt over Frigoblock wissel- en gelijkstroommotortechnologie. De op de neus gemonteerde T-serie hybride en ondergemonteerde UT-hybride koeling schakelt, desgewenst of indien nodig, automatisch tussen elektrisch en diesel. Dit stelt transportbedrijven in staat om in binnensteden, woonwijken en lage-emissie-zones te opereren met de koelingsunit van de dieselmotor uitgeschakeld.

Het systeem wordt ook goed geaccepteerd door chauffeurs, voornamelijk vanwege de eenvoudige en soepele transitie van de ene besturingstechnologie naar de andere. De chauffeur hoeft de wagen alleen maar in te stellen bij het verlaten van het depot en het systeem schakelt gedurende de werkdag naadloos om van de elektrische naar de dieselmodus, afhankelijk van de vereisten van de unit.

De T-serie hybride en UT hybride oplossingen sluiten aan bij de duurzaamheidsbeloften voor 2030 van Trane Technologies en de belofte om de koolstofuitstoot van klanten met één gigaton te verlagen – dit is equivalent aan de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen.

Over Thermo King

Thermo King is een merk van Trane Technologies (NYSE: TT), een mondiale klimaatinnovator en wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame transporttemperatuurbeheersingsoplossingen. Thermo King levert sinds 1938 transporttemperatuurbeheersingsoplossingen voor een scala aan toepassingen, waaronder trailers, truckcarrosserie, bussen, lucht- en scheepvaartcontainers en spoorvervoer. Bezoek voor meer informatie www.europe.thermoking.com of www.tranetechnologies.com.

Over Trane Technologies

Trane Technologies is een mondiaal klimaatinnovator. Via onze strategische merken Trane® en Thermo King®, en onze portefeuille van milieubewuste producten en diensten, leveren we efficiënte en duurzame klimaatoplossingen aan gebouwen, woningen en vervoersmiddelen. Bezoek voor meer informatie tranetechnologies.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Geraldine Velner, Trane Technologies

+353-85-704-6944

Geraldine.velner@tranetechnologies.com

Investeerders:
Zachary Nagle, Trane Technologies

+1-704-990-3913

Zachary.nagle@tranetechnologies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr