14:17 uur 13-11-2023

Ajinomoto Co., Inc. neemt Forge Biologics over voor $620 miljoen

  • Overname breidt globale capaciteiten uit in AAV en de productie van plasmide-gentherapie voor Ajinomoto, Co. Inc., om hun huidige contractontwikkeling en productieservices te diversifiëren en te versterken
  • Forge Biologics gepositioneerd voor versnelde groei op lange termijn om gen- en celtherapieklanten wereldwijd te ondersteunen

COLUMBUS, Ohio–(BUSINESS WIRE)– Ajinomoto Co., Inc. (“Ajinomoto Co.”; TYO: 2802) en Forge Biologics (Forge) maakten vandaag bekend dat ze een definitief akkoord hebben gesloten waarbij Ajinomoto Co. het bedrijf overneemt van Forge, een vooraanstaande fabrikant van genetische geneesmiddelen, in een deal die volledig in cash zal plaatsvinden, voor een bedrag van $620 miljoen.

Forge is een virale vector en plasmide DCMO (contract development & manufacturing organization) en een bedrijf dat therapieën in klinische fase ontwikkelt, waardoor toegang mogelijk wordt tot potentieel levensveranderende gentherapieën door ze van concept naar realiteit te brengen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen
Marina Corleto

Associate Director, marketing en communicatie

media@forgebiologics.com

Bedrijfsontwikkeling
Magdalena Tyrpien

Senior vicevoorzitter en hoofd bedrijfsontwikkeling

mtyrpien@forgebiologics.com

Klantenontwikkeling
John Maslowski

Commercieel directeur

CD@forgebiologics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr