22:20 uur 22-09-2023

CO2 Battery™ van Energy Dome zorgt voor revolutionaire verandering in het Amerikaanse energielandschap met een eerste installatie voorzien voor 2026

MILAAN–(BUSINESS WIRE)– Aan de horizon verschijnt een baanbrekende ontwikkeling in opslag van duurzame energie voor Columbia County, Wisconsin, in de Verenigde Staten, aangevoerd door Alliant Energy in samenwerking met Energy Dome en andere belangrijke betrokken partijen. Alliant Energy liet onlangs weten dat het geselecteerd werd om een federale subsidie te ontvangen van om en bij $30 miljoen van de OCED (Office of Clean Energy Demonstrations) van het Amerikaanse Departement voor Energie, voor het grensverleggende Columbia Energy Storage Project, een voorgesteld energieopslagsysteem van 200 megawattuur, op basis van de kenmerkende technologie van de hand van Energy Dome: de CO2 Battery™.

Dit visionaire batterijysteem, met de toepasselijke naam “Columbia Energy Storage Project”, is klaar om in de Verenigde Staten een voortrekkersrol te vervullen om een resolute ommezwaai naar een duurzamere, betrouwbare en kosteneffectieve toekomst van de energie in te zetten.

Claudio Spadacini, CEO van Energy Dome, verklaart: “Ik ben vereerd deel uit te maken van dit opmerkelijke avontuur samen met Alliant Energy. Het Columbia Energy Storage Project markeert het ontstaan van een nieuw tijdperk waar de CO2 Battery de hoeksteen vormt van een groener en efficiënter energielandschap. Dankzij de beslissing die de DoE heeft genomen, zijn we er zeker van dat dit project de eerste stap wordt in een traject waar onze technologie alom zal worden toegepast, waarmee de grondslag wordt gelegd voor talloze andere installaties nadien. Onze CO2 Battery is een tastbare oplossing die vandaag beschikbaar is en die de manier zal veranderen waarop duurzame langdurige energieopslag wordt toegepast. Zo wordt dit meer toegankelijk en heeft het een impact voor gemeenschappen in het hele land. Samen met Alliant Energy geven we vorm aan een schonere en betere toekomst.”

De bouw van de faciliteit is gepland in het zuiden van Portage, Wisconsin, in de Town of Pacific, nabij het huidige Columbia Energy Center. Alliant Energy anticipeert het indienen van projectplannen bij de Wisconsin Public Service Commission in het eerste halfjaar van 2024, en de aanvang van de bouwwerken is voorzien in 2025 met een verwachte voltooiing in 2026.

Over Energy Dome

Energy Dome zorgt voor een revolutionaire verandering wat energieopslag betreft en maakt koolstofvrije netstroom mogelijk door zonne-energie en windenergie 24/7 leverbaar te maken. Het bedrijf is de uitvinder en ontwikkelaar van de CO2 Battery™, een systeem voor langdurige energieopslag dat op vandaag langdurige energieopslag wereldwijd rendabel maakt. Dankzij de eigenschappen van koolstofdioxide kan het systeem energie efficiënt en kosteneffectief opslaan, met een modulaire, site-afhankelijke voetafdruk. CO2 Batteries™ maken gebruik van meteen beschikbare, ‘off-the-shelf’-componenten van betrouwbare, bestaande toeleveringsketens, die een schaalbaar traject bieden om enorme hoeveelheden intermitterende hernieuwbare energie op te slaan en de energietransitie te versnellen. Ga voor meer info naar energydome.com.

Over Alliant Energy

Alliant Energy Corporation (NASDAQ: LNT) verstrekt gereglementeerde energieservice aan 995.000 consumenten van elektriciteit en 425.000 consumenten van aardgas in Iowa en Wisconsin. De missie van Alliant Energy bestaat erin om energieoplossingen en een uitzonderlijke service te leveren waar klanten en gemeenschappen op rekenen: veilig efficiënt en verantwoord. Interstate Power & Light Company (IPL) en Wisconsin Power & Light Company (WPL) zijn twee publieke energiebedrijven van Alliant Energy. Alliant Energy is een component van de Nasdaq CRD Sustainability Index, Bloomberg’s Gender-Equality Index en de S&P 500. Ga voor meer info naar alliantenergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mario Torchio – m.torchio@energydome.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr