22:45 uur 14-04-2022

Energy Dome wint prestigieuze BloombergNEF Pioneers 2022-competitie voor koolstofarme technologie

De duurzame energieopslagtechnologie van Energy Dome staat bekend om zijn vermogen om de economie koolstofarm te maken tegen lage kosten, terwijl het tegelijkertijd duurzaamheid, efficiëntie en wereldwijde schaalbaarheid biedt

MILAAN–(BUSINESS WIRE)– Energy Dome heeft vandaag aangekondigd dat het is uitgeroepen tot winnaar in de Bloomberg New Energy Finance (BNEF) Pioneers 2022-technologiecompetitie, die de meest impactvolle en originele technologische innovaties voor het bevorderen van de koolstofarme economie identificeert. Energy Dome is het eerste Italiaanse bedrijf dat deze prestigieuze competitie wint. BNEF erkende Energy Dome voor zijn ontwikkeling en commercialisering van de technologie voor langdurige energieopslag met CO2-batterij, onder de categorie ’24 uur per dag energie zonder uitstoot’.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220414005206/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Energy Dome, opgericht in 2019, biedt een duurzame, goedkope methode voor het opslaan en distribueren van hernieuwbare energie op het net gedurende periodes van vier tot 24 uur, door koolstofdioxide te gebruiken in een gesloten laad-/ontlaadcyclus zonder emissies naar de atmosfeer. Energy Dome is van plan om wereldwijd energieopslagprojecten te bouwen tegen de helft van de kosten van opslagtechnologie op basis van lithium-ionbatterijen.

“Om geselecteerd te worden als winnaar van BNEF Pioneers 2022 is niet alleen een enorme eer, maar ook een sterke validatie van onze technologie en product, de CO2-batterij, die we op commerciële schaal inzetten,” aldus Claudio Spadacini, oprichter en CEO van Energy Dome. “We zien al een sterke wereldwijde belangstelling voor de CO2-batterij, die beproefde componenten gebruikt, de helft van de lithium-iontechnologie kost, zeer efficiënt is (Round Trip Efficiency meer dan 75%) en geen prestatievermindering heeft tijdens de projectlevensduur van meer dan 30 jaar. We zijn van mening dat de CO2-batterij de transitie naar schone energie aanzienlijk zal helpen versnellen door fossiele brandstoffen met basislast te vervangen door volledig inzetbare zonne- en windenergie.”

Als winnaar van de BNEF Pioneers 2022 zal Energy Dome toetreden tot de prestigieuze groep Pioneer-alumni.

BNEF Pioneers identificeert jaarlijks de meest veelbelovende en impactvolle technologieën die de wereldwijde decarbonisatie kunnen versnellen en klimaatverandering kunnen stoppen. Pioniers zijn vernieuwers in sectoren als energie, transport, materialen, productie, consumentenproducten en landbouw.

De eerste commerciële CO2-batterijopslagfaciliteit van Energy Dome is in aanbouw in Sardinië, Italië, en biedt nu de CO2-batterij aan op gebruiksschaal, met prestatiegaranties. Energy Dome heeft onlangs ook een overeenkomst getekend met Ansaldo Energia, die voorziet in de ontwikkeling van maar liefst 30 energieopslagfaciliteiten in de komende vijf jaar in Italië, Duitsland, het Midden-Oosten en Afrika. De faciliteiten zullen de niet-ontvlambare, niet-giftige, op koolstofdioxide gebaseerde energieopslagoplossing van Energy Dome gebruiken om 24 uur per dag energie op te slaan en te verzenden.

Over Energy Dome

Energy Dome is een leverancier van oplossingen voor energieopslag die hernieuwbare energie ontsluit door zonne- en windenergie verzendbaar te maken met behulp van de CO2-batterij. Onder leiding van een team met een staat van dienst op het gebied van innovatie in de energiesector, helpt de goedkope energieopslagtechnologie van Energy Dome de wereldwijde overgang naar hernieuwbare energie te versnellen door een grotere penetratie van hernieuwbare energiebronnen op het net mogelijk te maken. Ga voor meer informatie naar www.energydome.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Cassandra Sweet

Antenna voor Energy Dome

energydome@antennagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr