13:59 uur 22-12-2022

Energy Dome heeft € 17,5 miljoen toegekend gekregen van de European Innovation Council om implementatie van zijn CO2-batterij te ondersteunen

De Europese Commissie selecteert Energy Dome, in de meest competitieve Europese financieringsregeling, als gamechanger in de energietransitie

MILAAN–(BUSINESS WIRE)– Energy Dome, het bedrijf achter de CO2-batterij, een baanbrekende oplossing voor energieopslag op lange termijn, heeft vandaag aangekondigd dat het € 17,5 miljoen aan financiering heeft ontvangen van de European Innovation Council (EIC), het grootste bedrag dat beschikbaar is gesteld door het programma.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221221005556/nl/

Energy Dome today announced it has been awarded €17.5 million in funding from the European Innovation Council (EIC). (Photo: Business Wire)

Energy Dome today announced it has been awarded €17.5 million in funding from the European Innovation Council (EIC). (Photo: Business Wire)

De EIC Accelerator is het vlaggenschipfinancieringsprogramma van Europa voor het identificeren, financieren en opschalen van baanbrekende innovaties op strategische gebieden, waaronder energieopslag. De investering zal worden gedaan via het EIC-fonds, een unieke entiteit die eigendom is van de Europese Commissie om subsidies en directe aandeleninvesteringen te doen in bedrijven met veelbelovende cleantech-oplossingen.

Energy Dome is via een zeer competitief proces geselecteerd uit meer dan 1000 bedrijven die een volledige aanvraag hebben ingediend.

“Deze strategische ondersteuning door de Europese Commissie stelt Energy Dome in staat om de schaalvergroting van ons bedrijf en de inzet van CO2-batterijen op de wereldmarkten te versnellen,” aldus Claudio Spadacini, oprichter en CEO van Energy Dome.

Langdurige energieopslag is de ontbrekende schakel naar een volledig koolstofarme energiemarkt, aangezien het de netflexibiliteit vergroot en de veilige en efficiënte integratie van hernieuwbare energiebronnen in wereldwijde elektriciteitsnetten mogelijk maakt. Momenteel is er een aanzienlijk technologische lacune in de markt waarvoor de CO2-batterij de perfecte oplossing is, door zeer efficiënte energieopslag te bieden tegen concurrerende kosten en door direct beschikbare, kant-en-klare componenten te gebruiken die deze technologie beschikbaar maken voor klanten wereldwijd.

Het EIC-fonds voegt zich bij andere strategische investeerders, waaronder Barclays, 360 Capital, CDP Venture Capital SGR en Novum Capital Partners, die in totaal $ 25 miljoen in Energy Dome hebben geïnvesteerd, wat de groei van het bedrijf stimuleert in zijn missie om de energietransitie te realiseren.

Over Energy Dome

Energy Dome zorgt voor een revolutie in de opslag van energie en maakt het elektriciteitsnet koolstofarmer door zonne- en windenergie 24/7 beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft de CO2-batterij uitgevonden en ontwikkeld, een systeem voor langdurige energieopslag dat langdurige energieopslag vandaag de dag wereldwijd levensvatbaar maakt. Dankzij de eigenschappen van koolstofdioxide kan het systeem de energie efficiënt en kosteneffectief opslaan, met een modulaire en locatie-onafhankelijke voetafdruk. CO2-batterijen maken gebruik van direct beschikbare, kant-en-klare componenten van betrouwbare en bestaande toeleveringsketens, waardoor ze een manier bieden om enorme hoeveelheden intermitterende hernieuwbare energie op te slaan en de energietransitie te versnellen. Ga voor meer informatie naar www.energydome.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Cassandra Sweet

Antenna voor Energy Dome

energydome@antennagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr