12:23 uur 19-09-2023

Bynder acquireert EMRAYS om een revolutionaire DAM-gebruikerservaring te creëren met AI-gestuurde innovatie

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Bynder, het marktleidende digital asset management (DAM) platform, heeft vandaag de overname aangekondigd van EMRAYS, specialist in AI-zoekoplossingen voor DAM.

Met de overname beoogt Bynder de reeds erkende gebruikerservaring van haar DAM platform nog verder te verbeteren en de vindbaarheid van assets voor gebruikers te vergroten. Het bouwt voort op de bestaande investeringen van Bynder in AI, en bevestigt de toewijding van het bedrijf om klanten te helpen de complexiteit en chaos van een snel groeiende hoeveelheid content te overwinnen met het meest krachtige, intuïtieve en rijkelijk geïntegreerde DAM-platform.

Met deze nieuwe mogelijkheden zijn DAM beheerders minder tijd en moeite kwijt aan het beheren van assets, kunnen ze de kosten voor het beheer van hun DAM verlagen en tegelijkertijd de snelheid en relevantie voor het vinden van assets verbeteren. EMRAYS stelt klanten van Bynder in staat om verder te bouwen op hun toonaangevende gebruikerservaring en hun marktleidende gebruikersadoptie verder uit te bouwen, vooral in grotere bedrijfsimplementaties.

EMRAYS was een bestaande partner wiens technologie speciaal is gebouwd voor Bynder’s DAM. De technologie wordt al toegepast binnen een aantal klantenaccounts en helpt deze merken om nog betere contentervaringen te leveren aan hun klanten.

Voor merken die worstelen met de uitdagingen van het beheren van content op grote schaal heeft EMRAYS ‘similarity search’, ‘search by image’, ‘text in image search’ en ‘duplicate finder’ invloed op de kern van hun contentactiviteiten, waardoor teams relevantere content sneller en effectiever kunnen vinden, hergebruiken en leveren.

Siemens Healthineers gebruikt het Bynder DAM-platform voor 30.000 gebruikers en profiteert nu al van de EMRAYS-mogelijkheden. André Kögler, Head of Digital Strategy & Tools, Creative Services zei: “EMRAYS AI search stelt ons in staat om afbeeldingen en content sneller te vinden, waardoor de efficiëntie van onze processen verbetert. Daarnaast helpen de verbeterde organisatiemogelijkheden ons ervoor te zorgen dat de content in onze Bynder DAM consistent en van hoge kwaliteit is.”

Bob Hickey, CEO van Bynder, vertelt: “We zijn erg enthousiast om het EMRAYS-team bij Bynder te verwelkomen. Deze aankondiging komt na recente investeringen in het op de markt brengen van generatieve AI-mogelijkheden.”

“Marketingteams over de hele wereld staan nog steeds voor de uitdaging om een groeiende hoeveelheid content te beheren en te verspreiden over verschillende kanalen en doelgroepen. De overname van EMRAYS zal onze klanten helpen het beheer hiervan te automatiseren. Net als veel van onze recente AI-ontwikkelingen bewijst deze overname nogmaals dat Bynder streeft naar voortdurende innovatie en marktleiderschap in de DAM-categorie. De combinatie van product en mensen zal ons in staat stellen om onze AI roadmap te versnellen en sneller extra waarde te leveren aan onze klanten.”

Cliff Crosbie, CEO en medeoprichter van EMRAYS zegt: “AI binnen DAM is een strategische bondgenoot geworden voor marketeers die content activiteiten willen stroomlijnen en klantervaringen willen verbeteren. De interesse en vraag van klanten om onze AI-technologie te implementeren in het Bynder-platform heeft geleid tot dit partnerschap en de daaropvolgende overname. De waarde die klanten nu al halen uit de mogelijkheden van EMRAYS is van onschatbare waarde, omdat marketeers hiermee hun uitdagingen op het gebied van contentcreatie kunnen overwinnen en efficiënter kunnen werken.”

“We zijn enthousiast over deze overname en kijken ernaar uit om samen met Bynder te innoveren op het gebied van hun AI-roadmap.”

Kijk voor meer informatie over Bynder en de AI-mogelijkheden op https://www.bynder.com/nl/oplossingen/projecten/ai-automatisering/

Contacts

Manisha Mehta

manisha.mehta@bynder.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr