16:45 uur 10-07-2023

UNIDO en Huawei lanceren de AIM Global (Global Alliance on Artificial Intelligence for Industry and Manufacturing) op de World AI Conference in Shanghai

SHANGHAI–(BUSINESS WIRE)– Tijdens de zesde WAIC (World Artificial Intelligence Conference) lanceerden UNIDO, Huawei en andere partners op 6 juli 2023 officieel de “Global Alliance on Artificial Intelligence for Industry and Manufacturing” (kortweg AIM Global). Onder leiding van UNIDO zal AIM Global openbare en privépartners integreren om het gebruik van en innovatie rond AI in industrie en productie te bevorderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230709557894/nl/

Mr. Ciyong Zou, Deputy to the Director General and Managing Director of UNIDO, Vicky Zhang, Vice President of Corporate Communications at Huawei, and other partners during the official launch of AIM Global (Photo: Huawei)

Mr. Ciyong Zou, Deputy to the Director General and Managing Director of UNIDO, Vicky Zhang, Vice President of Corporate Communications at Huawei, and other partners during the official launch of AIM Global (Photo: Huawei)

Tijdens de openingsceremonie richtte Mr. Gerd Müller, algemeen directeur van UNIDO, zich tot het WAIC-publiek met de volgende toelichting: “Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vorderingen op gebied van AI op een veilige, ethische, duurzame en inclusieve wijze plaassvinden. AIM Global erkent het belang om een brug te slaan over de digitale kloof tussen landen en industrieën, en ervoor te zorgen dat niemand in de AI-revolutie achterop hinkt. AIM Global zal voortrekker zijn om het AI-landschap vorm te geven. Laten we gezamenlijk werken om aan een toekomst te bouwen waar AI een kracht is ten behoeve van het goede, waar de voordelen ervan voor iedereen toegankelijk zijn, en waar innovatie gedijt in harmonie met onze gedeelde waarden.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

corporate.comms@huawei.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr