18:52 uur 22-05-2023

Valbiotis kondigt het grote succes aan van de internationale multicentrische fase II/III klinische studie REVERSE-IT over TOTUM-63: Bewezen werkzaamheid op de belangrijkste risicofactor voor het ontwikkelen van type 2 diabetes

  • De studie bereikte haar doelstelling op het primaire eindpunt, de vermindering van de nuchtere bloedglucose, een risicofactor voor diabetes van type 2, bij een dagelijkse dosis van 5 g in 3 innames per dag, met een hoge statistische significantie.
  • Het eindpunt van verlaging van de nuchtere bloedglucose werd ook bereikt met een hoog niveau van statistische significantie bij een vergelijkbare dosis, maar in twee innames per dag, hetgeen de doeltreffendheid van dit regime bevestigt.
  • Dit klinische succes leidt tot een eenmalige betaling van 4 miljoen CHF door Nestlé Health Science, als onderdeel van het wereldwijde strategische partnerschap voor TOTUM-63.
  • De ondubbelzinnige klinische werkzaamheid van TOTUM-63 valideert de wetenschappelijke benadering van Valbiotis, gebaseerd op het gebruik van innovatieve en gepatenteerde combinaties van plantaardige actieve ingrediënten voor de preventie van stofwisselings- en hart- en vaatziekten.

LA ROCHELLE, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Regelgevend nieuws: Valbiotis (FR0013254851 – ALVAL, PEA/PME eligible) (Paris:ALVAL), een commercieel georiënteerd onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat zich toelegt op wetenschappelijke innovatie voor het voorkomen en bestrijden van metabole en cardiovasculaire ziekten, kondigt het grote succes aan van de REVERSE-IT Fase II/III klinische studie op TOTUM-63.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijfscommunicatie / Valbiotis

Carole ROCHER

Directeur Communicatie en Publiekszaken

+ 33 6 77 82 56 88

Marc DELAUNAY

Communicatiemanager

media@valbiotis.com

Financiële communicatie / Seitosei Actifin

Stéphane RUIZ

Geassocieerd Directeur

+33 1 56 88 11 14

sruiz@actifin.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr