01:51 uur 31-01-2023

Valbiotis kondigt positieve resultaten aan in de klinische studie voor de biologische beschikbaarheid en het werkingsmechanisme van TOTUM•854, tegen hoge bloeddruk

  • TOTUM•854 beschermt menselijke cellen van de vaatwand, met name tegen ontstekingen en oxidatieve stress, wat essentieel is om verergering van hoge bloeddruk te voorkomen.
  • TOTUM•854 vermindert ook de activiteit van het angiotensine-I-converterend enzym (ACE1), een van de belangrijkste werkingsmechanismen waarvan bekend is dat het de bloeddruk verlaagt.
  • De studie naar de biologische beschikbaarheid bevestigt ook de aanwezigheid van 10 relevante metabolieten in menselijk serum na orale toediening van 3,7 g TOTUM•854, de dagelijkse klinische dosis gebruikt in de klinische Fase II/III INSIGHT-studie.
  • In overeenstemming met de preklinische gegevens bevestigen deze zeer sterke resultaten het potentieel van TOTUM•854 tegen milde tot matige hoge bloeddruk bij mensen en bieden ze sterke vooruitzichten voor late klinische ontwikkeling.
  • Met het oog op de marketing van TOTUM•854 richt Valbiotis zich op de ondertekening van internationale partnerschappen en zal het rechtstreeks op de Franse markt worden gebracht; de markt voor milde tot matige hoge bloeddruk omvat momenteel 123 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten en Europa1.

LA ROCHELLE, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Valbiotis (FR0013254851 – ALVAL, idonea per PEA/SME) (Parijs: ALVAL), een commercieel georiënteerd onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf, met een commerciële doelstelling, toegewijd aan wetenschappelijke innovatie voor het voorkomen en bestrijden van metabole en hart- en vaatziekten, kondigt positieve resultaten aan in de klinische studie naar de biologische beschikbaarheid en het werkingsmechanisme uitgevoerd op TOTUM•854 tegen hoge bloeddruk, de belangrijkste cardiovasculaire risicofactor ter wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Corporate communication / Valbiotis

Carole ROCHER

Communications and Public Affairs Director

+ 33 6 77 82 56 88

Marc DELAUNAY

Communication Manager

media@valbiotis.com

Financial communication / Seitosei Actifin

Stéphane Ruiz

Associate Director

+33 1 56 88 11 14

sruiz@actifin.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr