09:30 uur 15-05-2023

Clarity AI: slechts 4% van “duurzame” beleggingsfondsen zouden automatisch voldoen aan de vereisten van de reglementaire regels in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie inzake labels en benaming van beleggingsfondsen

Vooral in de EU vindt Clarity AI slechts 20% fondsen van artikel 8 met de term duurzaam, of een afleiding daarvan, terwijl ze momenteel plannen om meer dan 50% duurzame investeringen te doen, zoals hen volgens de recente ESMA-consultatie wordt opgelegd

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Clarity AI, het toonaangevende duurzaamheidstechnologieplatform, maakte een nieuwe analyse bekend over fondsen met duurzaamheid of ESG-gerelateerde termen in hun naam. Het rapport stelde vast dat regelgevende regimes voor vermeldingen inzake duurzaamheid en labels aanzienlijk van elkaar verschillen in de VS, de UK en de EU, wat bij emittenten en beleggers voor verwarring zorgt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Edelman Smithfield

clarityai@edelmansmithfield.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr