01:13 uur 19-04-2023

Higround kondigt samenwerking met Street Fighter™ met beperkte uitgave aan

Trouwe fans van het vechtspel kunnen nu de legendarische populariteit van de serie herdenken met deze gelimiteerde collectie

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Higround, een randapparatuurmerk gewijd aan grafische gaming toetsenborden, en Street Fighter™, de vechtspelfranchise die het genre definieerde, kondigen een samenwerking aan om de toewijding en levensduur van de gemeenschappen rond vechtspellen te vieren. De pre-order van deze collectie zal op 19 april om 12 uur PT op de website van Higround verkrijgbaar zijn.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230417005059/nl/

The Akuma Blue Gi Summit 65 features ninja-print lettering and is available worldwide. (Photo: Business Wire)

The Akuma Blue Gi Summit 65 features ninja-print lettering and is available worldwide. (Photo: Business Wire)

Deze collectie is Higround’s eerste internationaal verkrijgbare release, met producten in Europa en Japan naast de VS. Een rode editie van de Akuma Summit 65 zal exclusief in Japan worden uitgebracht.

De collectie introduceert herbewerkingen van populaire Higround-producten met twee nieuwe ontwerpen van de Basecamp 65 en twee herbewerkingen van de zeer gewilde Summit 65, waarvan één wereldwijd wordt uitgebracht en één exclusief in Japan wordt gelanceerd. Alle onderdelen van deze collectie met artwork van de bekende Street Fighter™ II game, inclusief de keycaps en mousepads tot de jellybag en kleding, zijn ontworpen om het thema en de essentie van de Street Fighter games van meer dan drie decennia Street Fighter-geschiedenis in beeld te brengen.

De Street Fighter™ x Higround Summit 65, die zijn eigen keycap ontwerpen heeft, is Higround’s vlaggenschip product. Elke vorige release van de Summit 65 was binnen enkele minuten uitverkocht, en de nieuwste versie weerspiegelt verbeterde herwerkingen van zijn voorgangers. Het toetsenbord komt met een volledig CNC-aluminium frame en heeft een ontwerp met pakkingbevestiging. ‘s Werelds eerste grafische schakelaar staat weer in de schijnwerpers. De Geo-Switch van Higround is een lineair voorbewerkt model met Higround’s iconische ontwerptopografie rondom.

Deze samenwerking is een blijk van waardering voor de fans van Street Fighter™, die met hun passie voor het geavanceerde spel en de besturing niet onderdoen voor de liefde en toewijding van toetsenbordliefhebbers.

“We zijn er trots op samen te werken met CAPCOM om deze serie premium Street Fighter™-toetsenborden te ontwikkelen die de hoeksteen van de gamecultuur in ere houden,” zegt Albert Jin, Senior Director of Product bij Higround. “Als fan van de franchise belichaamt Street Fighter™ de opwinding van retro-arcadespellen, door samen met vrienden de strijd aan te gaan en van het gevoel van overwinning te genieten.”

De Street Fighter™ x Higround-collectie kan gedurende een week als pre-order worden besteld, van 19 tot en met 24 april vanaf 12 uur PT, 9 uur CET, en (20-25 april) 4 uur JST. Voor meer informatie en de aankoop van het product, ga naar Higround.

OVER HIGROUND

Higround is een lifestyle merk van computer randapparatuur dat ernaar streeft de lat voor de gaming cultuur hoger te leggen. Higround werd opgericht door Rustin Sotoodeh en Kha Lu en beoogt hoogwaardige randapparatuur te creëren met unieke ontwerpen die teruggrijpen naar de overkoepelende culturen van mode, gaming en technologie. Elke capsule bevat een unieke collectie items die computeropstellingen een eigen persoonlijkheid geven en die in een oogwenk zijn uitverkocht. Het merk staat bekend om samenwerkingen met bekende merken als Attack on Titan, SEGA en Beats by Dre. In 2021 werd het merk overgenomen door esports-gigant 100 Thieves.

OVER CAPCOM

Capcom is een toonaangevende, wereldwijd opererende ontwikkelaar, uitgever en distributeur van interactief entertainment voor videoconsoles, pc’s, handheld en draadloze apparaten. Het bedrijf is opgericht in 1983 en heeft honderden games gemaakt, waaronder de baanbrekende franchises Resident Evil™, Monster Hunter™, Street Fighter™, Mega Man™, Devil May Cry™ en Ace Attorney™. Capcom is actief in de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Taiwan, Singapore en Tokio, en heeft haar hoofdkantoor in Osaka, Japan. Meer informatie over Capcom en haar producten is te vinden op www.capcom.com of news.capcomusa.com/.

Capcom en het Capcom-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Capcom Co., Ltd. in de VS of andere landen. Ace Attorney, Devil May Cry, Mega Man, Monster Hunter, Resident Evil en Street Fighter zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van Capcom Co., Ltd. en/of haar dochterondernemingen, in de VS en/of andere landen. Alle andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kelly Kim: kkim@higround.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr