11:43 uur 31-03-2023

NEC richt dochterondernemingen op in Europa voor versterking van wereldwijde AI-medicijnontwikkeling

TOKYO & HILVERSUM, Nederland & OSLO, Noorwegen & MANNHEIM, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– NEC Corporation (NEC, TOKYO: 6701) kondigde in 2019 aan dat het de toepassing van zijn geavanceerde AI-technologieën zou uitbreiden naar de ontwikkeling van geneesmiddelen, met een focus op geavanceerde therapie als onderdeel van het verbeteren van zijn gezondheidszorgactiviteiten. Vervolgens nam NEC datzelfde jaar het in Noorwegen gevestigde NEC OncoImmunity (NOI) over om AI-aangedreven gepersonaliseerde behandeling en meer te bevorderen.

Vandaag kondigden NEC en NOI aan dat NOI zal worden ondergebracht als een dochteronderneming van NEC Bio B.V. (NB) in Hilversum, Nederland, een nieuw opgerichte volle dochteronderneming van NEC. Tegelijkertijd heeft NEC een ander nieuw bedrijf opgericht, NEC Bio Therapeutics (NBT) in Mannheim, Duitsland, ook een dochteronderneming van NB.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Joseph Jasper

j-jasper(at)nec.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr