11:46 uur 24-10-2018

NEC en Samsung kondigen 5G-samenwerkingsovereenkomst aan

TOKIO, Japan & SEOUL, Korea–(BUSINESS WIRE)–

Gevestigde partnerschap voor gedeelde capaciteiten om nieuwe zakelijke kansen te bieden in de wereldwijde markt

NEC Corporation (NEC) (TOKIO: 6701) en Samsung Electronics Co., Ltd., kondigen vandaag een partnerschap aan van gedeelde inspanningen om de volgende generatie in de zakelijke portfolio te versterken, waaronder 5G.

De samenwerking brengt de beste technologie en expertise in 5G samen, waarbij NEC en Samsung’s leiderschap in 5G en IT-oplossingen fuseren. Het biedt mobiele aanbieders ook flexibele 5G oplossingen die gelokaliseerd zijn voor elke regio met aangepaste diensten om de behoeftes van mobiele aanbieders efficiënt te behalen.

NEC and Samsung Announce 5G Partnership Agreement

TOKYO, Japan & SEOUL, Korea–(BUSINESS WIRE)–

Established partnership for joint capabilities to explore new business opportunities in the global market

NEC Corporation (NEC) (TOKYO: 6701) and Samsung Electronics Co., Ltd., today announced a partnership of joint effort to strengthen their next generation business portfolio including 5G.

The partnership brings together the best-in-class technology and expertise in 5G, merging NEC and Samsung’s leadership in 5G and IT solutions. It also provides mobile carriers with flexible 5G solutions that are localized for each region with customized services to meet mobile carriers’ demands efficiently.

Since 5G will enable unprecedented services and business models, it is inevitable for mobile carriers to demand customized solutions and flexible network architecture. Through this partnership, both companies will satisfy these growing demands effectively by joining the best forces and capabilities from each company.

“5G development based on standardization will help to accelerate business transformation throughout global markets,” said Atsuo Kawamura, Executive Vice President and President of the Network Services Business Unit at NEC Corporation. “As 5G commercialization is just around the corner, we are confident that the partnership with Samsung will continue to solidify our stance as a 5G leader.”

“5G will unlock the potentials, create new values and push the limits of today’s technology,” said Youngky Kim, President and Head of Networks Business at Samsung Electronics. “We are excited to announce our joint efforts with NEC to boost 5G end-to-end solution portfolio for the best user experience.”

Samsung has successfully commercialized 5G services across the US and also has been selected by one of the major Korean operators as its 5G vendor. Combined with NEC’s expertise in the IT solution businesses, where it leverages its telecommunication technology, including 5G, both companies will explore new business opportunities in the global market.

 

Contacts

Press contact:
NEC Corporation
Joseph Jasper
j-jasper[@]ax.jp.nec.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr