16:13 uur 21-03-2023

Viz.ai ontvangt als eerste FDA 510(k) goedkeuring voor AI-algoritme voor abdominaal aorta-aneurysma

Nieuw algoritme met kunstmatige intelligentie markeert en triageert verdachte abdominale aorta-aneurysma’s

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Viz.ai, de leider in AI-gestuurde ziektedetectie en intelligente zorgcoördinatie, heeft vandaag aangekondigd dat het de 510(k)-goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft ontvangen voor zijn algoritme voor de detectie van vermoedelijke abdominale aorta-aneurysmata (AAA). Viz AAA is de eerste door de FDA goedgekeurde AI-oplossing voor de detectie en triage van vermoedelijke AAA’s.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230321005449/nl/

Viz AAA is the first FDA-cleared AI-powered solution for the detection and triage of suspected AAA. (Photo: Business Wire)

Viz AAA is the first FDA-cleared AI-powered solution for the detection and triage of suspected AAA. (Photo: Business Wire)

“Er zijn naar schatting 1,1 miljoen Amerikanen die met een AAA leven1. De meesten van deze patiënten zijn asymptomatisch en velen zijn zich niet bewust van hun ziekte totdat er een breuk optreedt.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Laurie Masonson

laurie.masonson@finnpartners.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr