20:08 uur 04-03-2023

Viz.ai gaat inschrijving van patiënten versnellen in door NIH gefinancierd klinisch PE-TRACT-onderzoek

Het AI-aangedreven klinische onderzoeksplatform van Viz.ai zal worden gebruikt om patiënten te vinden, te screenen en in te schrijven voor een baanbrekend onderzoek naar kathetergestuurde therapie voor longembolie

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Viz.ai, de leider op het gebied van door AI aangedreven ziektedetectie en zorgcoördinatie, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn VizTM RECRUIT-platform zal gebruiken om de inschrijving van patiënten voor het door de NIH gefinancierde1 klinische longembolie – trombusverwijdering met kathetergestuurde trombolyse (PE-TRACT)-onderzoek. De PE-TRACT-studie zal tot nu toe de meest rigoureuze, gerandomiseerde, gecontroleerde klinische studie zijn van kathetergestuurde therapie voor longembolie, met plannen om 500 patiënten op 30-50 locaties in te schrijven.

De PE-TRACT-studie is opgezet om na te gaan of kathetertherapie routinematig moet worden gebruikt voor de behandeling van longembolie met gemiddeld risico versus alleen anticoagulantia.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ariane Lovell

ariane.lovell@finnpartners.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr