11:42 uur 09-03-2023

Inmarsat: Groenere vluchten komen binnenkort naar Italië als ITA Airways zich aansluit bij het Iris-programma voor modernisering van het luchtverkeer

De Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij is de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa die zich aansluit bij het baanbrekende programma van Inmarsat en het Europees Ruimteagentschap (ESA)

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Vanaf deze zomer zullen vluchten van en naar Italië digitaal verbonden zijn, nu ITA Airways de baanbrekende Iris-datalinktechnologie van het Europees Ruimteagentschap (ESA) en Inmarsat in de cockpits van zijn volledige luchtvloot uitrolt en zo bijdraagt aan de modernisering van het Europese luchtruim.

ITA Airways is de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa die zich bij Iris aansluit. Het programma stelt vliegtuigen in staat brandstofefficiëntere routes te vliegen door digitale satellietcommunicatie aan te bieden als aanvulling op de VHF-gegevensverbinding, die in het overvolle luchtruim een capaciteitskrapte nadert.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Inmarsat

press@inmarsat.com

ITA Airways

Nicolò Mardegan

Hoofd Communicatie en Institutionele Betrekkingen

media@ita-airways.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr