09:00 uur 28-02-2023

Onderzoeksrapport van FourKites benadrukt de veranderende uitdagingen in de zeevracht, met 50 procent van de verladers die geen zicht hebben op verscheping

Belanghebbenden in de toeleveringsketen noemen klantenservice, personeelstekorten en transportkosten als belangrijkste aandachtspunten voor 2023

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Na drie tumultueuze jaren voor wereldwijde toeleveringsketens, staan belanghebbenden in de zeevracht onder druk van veranderende economische omstandigheden, geopolitieke invloeden en arbeidsuitdagingen in 2023. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door de toonaangevende leverancier van real-time toeleveringsketen zichtbaarheid FourKites.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230227005042/nl/

FourKites research report highlights evolving challenges in ocean shipping, with 50 Percent of shippers having aero visibility into ocean freight (Photo: Business Wire)

FourKites research report highlights evolving challenges in ocean shipping, with 50 Percent of shippers having aero visibility into ocean freight (Photo: Business Wire)

De enquête peilde onder meer dan 350 professionals in toeleveringsketens naar de belangrijkste problemen waarmee de verschepingssector wordt geconfronteerd. Uit de enquête bleek dat de afgelopen jaren bij verstoringen van de toeleveringsketen – waaronder COVID-19, marktvolatiliteit, wereldwijde politieke conflicten, materiaaltekorten en extreme weersomstandigheden – 73% van de respondenten ertoe hebben aangezet te investeren in de zichtbaarheid van de toeleveringsketen, waarbij 46% van plan is meer te investeren in 2023.

“Verladers en andere spelers in het ecosysteem van de toeleveringsketen worden slimmer over toewijzingen door meer betrouwbare en realtime gegevens aan te boren, in plaats van te gissen”, zegt industrie-expert Chris Stauber, oprichter van VentureSoftPM. “Ze willen bijvoorbeeld weten wat de risico’s en opbrengsten zijn om naar een extra haven of land te gaan om hun containers te verplaatsen, of om van één naar drie leveranciers te gaan voor grondstoffen. Er zijn extra investeringen nodig om betere gegevens te krijgen, maar de waarde van die gegevens brengt een enorme risicovermindering met zich mee.”

Andere belangrijke bevindingen van de enquête zijn:

  • 50% van de respondenten zegt geen zicht te hebben op hun zeevracht en meer dan 20% vertrouwt op handmatige track-and-trace-processen om hun zeevracht te traceren.
  • Meer dan de helft van de respondenten was het meest bezorgd over de problemen op het gebied van arbeid, hoge transportkosten en de gevolgen voor de klantenservice, terwijl 35% ook zijn bezorgdheid uitsprak over de opeenhoping in de havens.
  • 73% van de respondenten zegt een zekere mate van zichtbaarheid te hebben in hun verzending over de weg.

De bevindingen van de enquête zijn in het verslag gepubliceerd, De grote reset: Verscheping in een post-pandemische wereld. Het rapport bevat een deskundige analyse van de huidige toestand van de zeescheepvaart, voorspellingen voor 2023 en manieren waarop verladers hun toeleveringsketens kunnen versterken om veerkracht voor de toekomst op te bouwen. Download hier een exemplaar van het rapport.

FourKites blijft toonaangevend in de zeevaart-industrie

FourKites heeft in het afgelopen jaar een voortdurende groei gezien in de zichtbaarheid van haar zeevaart-zaken. Het bedrijf volgt nu 98% van het wereldwijde zeecontainerverkeer over meer dan 270 routes en 120 vervoerders, in elke containerhaven in Noord-Amerika en alle grote havens in Europa. In de afgelopen 12 maanden heeft FourKites meer dan 1,3 miljoen zeevrachtzendingen gevolgd – een toename van 163% in zeevrachtvolume op jaarbasis – en een groei van 70% in zeevrachtklanten op jaarbasis, met klanten als Cardinal Health, Arizona Tile, LyondellBasell, American Eagle Outfitters, McCain Foods, Roehm, Rove Concepts, Yamaha Motors en RCS Logistics.

Een bewijs van de waarde van het aanbod van de zichtbaarheid in de zeevaart van FourKites, de FourKites klant RCS Logistics meldt dat sinds de inzet van het FourKites platform – inclusief de baanbrekende Dynamic Ocean® oplossing – in Q3 2022 om oceaan-, drayage- en OTR-zendingen te volgen, heeft het bedrijf een 7x groei gerealiseerd in zijn binnenlandse transportdiensten, terwijl zijn zeevrachtactiviteiten 12x zijn gegroeid.

“Wij staan in de industrie bekend als een toonaangevende luchtvrachtexpediteur,” merkt Brian Aldridge, Senior Vice President of Sales, op bij RCS. “Met FourKites, zijn we in staat geweest om onze ervaring in verscheping te verhogen en de punten te verbinden met andere modaliteiten om ons echt te onderscheiden in de markt. Onze klanten en partners waarderen de eenvoudige, moderne interface van FourKites en de transparantie die het creëert in hun toeleveringsketen.”

FourKites’ Dynamic Ocean geeft klanten end-to-end precisie zeevracht tracking, de meest accurate voorspellende ETA’s, en kan gemakkelijk integreren met hun bestaande TMS. Extra mogelijkheden helpen internationale verladers de risico’s en kosten van uit de hand gelopen liggelden en detentiekosten te identificeren en proactief uitzonderingen te beheren. Deze omvatten uitzonderingsdashboards, meldingen en waarschuwingen, analysedashboards en de mogelijkheid om de potentiële en werkelijke financiële impact te monetariseren.

Over FourKites

FourKites®, het toonaangevende platform voor wereldwijde zichtbaarheid van de toeleveringsketen, breidt de zichtbaarheid uit van transport naar werven, magazijnen, winkels en meer. FourKites volgt dagelijks meer dan 3 miljoen zendingen over de weg, per spoor, over zee, door de lucht, via pakjes en de laatste kilometers, en bereikt meer dan 200 landen en gebieden. FourKites combineert real-time data en krachtige machine learning om bedrijven te helpen hun end-to-end toeleveringsketen te digitaliseren. Meer dan 1.200 van ‘s werelds meest erkende merken – waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 voedsel en drank bedrijven – vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en meer wendbare, efficiënte en duurzame toeleveringsketen te creëren. Voor meer informatie, bezoek https://www.fourkites.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Johnston

Europees PR Directeur FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr