18:47 uur 22-02-2023

Ferrer verkrijgt wereldwijde rechten tot ASN90, een O-GlcNAcase-remmer van Asceneuron, exclusief voor de behandeling van progressieve supranucleaire parese (PSP)

  • ASN90, een O-GlcNAcase-remmer, is een nieuwe chemische entiteit in de klinische fase en een veelbelovende kandidaat voor de behandeling van PSP, een aandoening met een grote, onvervulde medische behoefte
  • PSP is een zeldzame neurologische aandoening die ernstige problemen veroorzaakt met lopen, balans, spraak, slikken en gezichtsvermogen. Naarmate de ziekte vordert, zorgt het voor ernstige invaliditeit binnen drie tot vijf jaar na aanvang1
  • ASN90 in PSP is klaar voor fase II van klinisch onderzoek

BARCELONA, Spanje & LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Het Spaanse farmaceutische bedrijf Ferrer en het Zwitserse biotechnologische bedrijf gericht op de klinische fase, Asceneuron, hebben de ondertekening van de licentieovereenkomst bekend gemaakt waardoor Ferrer de exclusieve, wereldwijde rechten verkrijgt voor het ontwikkelen en op de markt brengen van ASN90 in progressieve supranucleaire parese (PSP), een verweesde, tau-gerelateerde ziekte met een grote, onvervulde medische behoefte1.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230222005095/nl/

From left to right: Oscar Pérez, Chief Marketing, Pricing & Market Access and Business Development Officer (Ferrer), Catherine Moukheibir, Board of Directors (Asceneuron), Mario Rovirosa, CEO (Ferrer) and Dirk Beher, CEO & Co-founder (Asceneuron), after signing the license agreement in Asceneuron's Headquarters in Lausanne, Switzerland. (Photo: Ferrer)

From left to right: Oscar Pérez, Chief Marketing, Pricing & Market Access and Business Development Officer (Ferrer), Catherine Moukheibir, Board of Directors (Asceneuron), Mario Rovirosa, CEO (Ferrer) and Dirk Beher, CEO & Co-founder (Asceneuron), after signing the license agreement in Asceneuron’s Headquarters in Lausanne, Switzerland. (Photo: Ferrer)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meer informatie via:

gortizdez@ferrer.com
+34 936 003 779

Check out our twitter: @NewsNovumpr