21:03 uur 02-08-2023

De Wereldgezondheidsorganisatie neemt de cardiovasculaire polypil, ontwikkeld door het Spaanse nationale centrum voor cardiovasculair onderzoek en Ferrer, op in haar lijst van essentiële geneesmiddelen

MADRID–(BUSINESS WIRE)– De cardiovasculaire polypil, ontwikkeld door het Spaanse nationale centrum voor cardiovasculair onderzoek (CNIC) en Ferrer , is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de lijst van essentiële geneesmiddelen1 opgenomen.

Deze cardiovasculaire polypil bevat drie actieve ingrediënten (acetylsalicylzuur, ramipril en atorvastatine). De pil is bewezen effectief in het voorkomen van cardiovasculaire voorvallen na een hartaanval en vermindert de sterfte door cardiovasculaire oorzaken met 33%. Dit werd aangetoond in het SECURE2-onderzoek, waarvan de resultaten werden gepubliceerd in de New England Journal of Medicine3(NEJM) in augustus 22.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For more information:
gortizdez@ferrer.com
+34 936 003 779

Communication Advisor bij Ferrer

Check out our twitter: @NewsNovumpr