21:25 uur 28-05-2024

Ferrer verkrijgt de distributierechten voor inhaleerbare oplossing met treprostinil, inclusief de potentiële indicaties voor IPF (idiopathische pulmonale fibrose) en PPF (progressieve pulmonale fibrose)

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Het internationale farmaceutische BCorp-bedrijf Ferrer blijft haar aandacht verder toespitsen op vasculaire longaandoeningen en interstitiële longziekten met de aankondiging van de uitbreiding van haar lopende distributieovereenkomst met United Therapeutics Corporation (Nasdaq: UTHR) voor Tyvaso® (inhaleerbare oplossing met treprostinil*) – een farmaceutisch product dat geneesmiddel en hulpmiddel combineert, goedgekeurd voor de behandeling van WHO Groep 3 PH-ILD (Pulmonary Hypertension associated with Interstitial Lung Disease = pulmonale hypertensie in verband met interstitiële longziekte), en voor WHO Groep 1 PAH (Pulmonary Arterial Hypertension = pulmonale arteriële hypertensie).

Beide bedrijven hebben de distributierechten ondertekend voor twee nieuwe potentiële indicaties van de molecule, IPF (idiopathische pulmonale fibrose) en PPF (progressieve pulmonale fibrose), twee zeldzame aandoeningen gekenmerkt door littekenvorming op de longen, waardoor de patiënten moeilijk kunnen ademhalen. Dit zorgt voor een slechte levenskwaliteit en leidt zelfs tot overlijden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Carlo Ferri

cferri@ferrer.com
+34 609 954 928

Check out our twitter: @NewsNovumpr