16:48 uur 14-02-2023

Veristat ondersteunde in 2022 acht reglementaire goedkeuringen, de meerderheid voor therapieën voor de behandeling van zeldzame ziekten

Ondersteuning van zijn voortdurende inzet tijdens de Maand van de Zeldzame Ziekten, om een verschil te maken in het leven van patiënten die geconfronteerd worden met beperkte behandelingsmogelijkheden

SOUTHBOROUGH, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Veristat, een wetenschappelijk georiënteerde, wereldwijde organisatie voor klinisch onderzoek (CRO), kondigde vandaag aan dat het bedrijf klanten heeft ondersteund bij de voorbereiding van marketingaanvragen voor acht therapieën die in 2022 wettelijke goedkeuring kregen. De goedkeuringen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) omvatten één biologische licentieaanvraag (BLA), vijf nieuwe geneesmiddelenaanvragen (NDA’s) en één aanvullende nieuwe geneesmiddellenaanvraag (sNDA). Eén vergunningaanvraag (MAA) bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) werd goedgekeurd, en gezamenlijk hadden de meeste goedkeuringen betrekking op therapieën voor een zeldzame ziekte.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren L. Brennan, Vicepresident Marketing, Veristat

media@veristat.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr