22:54 uur 09-02-2023

RQM+ neemt Giotto Compliance over

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– RQM+, ‘s werelds toonaangevende MedTech-serviceprovider, heeft vandaag de overname aangekondigd van Giotto Compliance van Giotto.ai. Giotto Compliance is een wereldwijd, alles-in-één platform voor kunstmatige intelligentie (AI) dat is ontworpen om de efficiëntie en effectiviteit van wettelijke rapporten en registraties tijdens de levenscyclus van productontwikkeling voor fabrikanten van medische hulpmiddelen en in-vitrodiagnostiek te vergroten.

“We zijn nog maar net begonnen aan wat bereikt kan worden door Giotto Compliance AI-technologie te integreren in onze consulting-, klinische proeven-, laboratorium- en vergoedingsdiensten,” aldus Margaret Keegan, CEO van RQM+. “We hebben het geluk dat onze Chief Digital and Technology Officer Alaric Jackson dit nieuwe bedrijfsonderdeel leidt. Hij zal de mogelijkheden van Giotto Compliance uitbreiden om onze huidige diensten te verbeteren en een onafhankelijke oplossing te bieden die kan worden gebruikt om de ontwikkeling van regelgevingsdocumenten te stroomlijnen terwijl de naleving van de wereldwijde regelgeving behouden blijft.”

Giotto Compliance zal actief zijn als een onafhankelijk bedrijfsonderdeel van RQM+ en zijn groeiende klantenbestand bedienen. Het bedrijf zal worden geleid door Jackson, die meer dan 20 jaar ervaring heeft op het gebied van technologisch leiderschap binnen de contractonderzoeksorganisatie (CRO) en de farmaceutische industrie. In eerdere functies automatiseerde en stroomlijnde hij regelgevingsoplossingen om naleving, productiviteit en kwaliteit te verbeteren met behulp van geavanceerde technologieën en digitale workflows.

“We zijn verheugd om de MedTech-industrie een stapsgewijze verandering te bieden met behulp van geavanceerde AI die de kwaliteit verbetert en tegelijkertijd de snelheid naar de markt verhoogt,” verklaarde Jackson. “Momenteel vermindert Giotto Compliance de last van het verzamelen van gegevens, het analyseren en het opstellen van wettelijke documentatie, zoals klinische evaluatierapporten, waardoor ons team zich kan concentreren op creatieve oplossingen, het oplossen van complexe problemen en werk dat impact heeft. We zullen de creatie van AI-modellen en -functionaliteit versnellen om de mogelijkheden ervan uit te breiden over een breed scala aan processen voor MedTech-fabrikanten, regelgevers en dienstverleners.”

Over RQM+

RQM+ is de toonaangevende MedTech-dienstverlener met ‘s werelds grootste wereldwijde team van regelgevings- en kwaliteitsexperts. Voortbouwend op 40 jaar expertise op het gebied van regelgeving, bieden we ook uitgebreide diensten op het gebied van klinische proeven, laboratoria en vergoedingen, waarmee we de risico’s verminderen en de markttoegang gedurende de gehele levenscyclus van het product voor medische apparaten, digitale therapieën en diagnostiek ondersteunen. Met meer voormalige regelgevers van de FDA, Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) en aangemelde instanties dan welk ander bedrijf dan ook, beschikt het team van RQM+ over diepgaande expertise in alle klinische specialiteiten. RQM+ werkt momenteel voor 19 van de top 20 fabrikanten van medische hulpmiddelen en zeven van de top 10 IVD-bedrijven. Ga voor meer informatie naar RQMplus.com.

Over Giotto.ai

Giotto.ai werkt samen met marktleiders om uitstekende cloudproducten te leveren waarbij gebruikers samenwerken met AI. Dankzij zijn eigen platform en sterke expertise op het gebied van productbeheer, vergemakkelijkt het bedrijf de ontwikkeling van geavanceerde, performante en sterk op maat gemaakte softwareproducten. Giotto.ai, voorheen bekend als L2F SA, heeft zijn hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en telt meer dan 50 medewerkers verspreid over Zwitserland, Italië en Roemenië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: Rob Pepper, +1.301.254.6100, rpepper@rqmplus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr