10:00 uur 24-01-2023

Graforce en Kawasaki Gas Turbine Europe werken samen aan koolstofarme warmtekrachtkoppelingsoplossingen

Decarbonisatie van industrie en fossiele brandstoffen

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Graforce, de toonaangevende leverancier van koolstofvrije waterstoffabrieken van Duitsland, en Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH (Kawasaki), een Europees bedrijf op het gebied van gasturbines en warmtekrachtkoppeling, werken samen voor emissievrije warmte- en stroomopwekking. Het gezamenlijke innovatieve fabrieksconcept combineert Graforce’s methaanelektrolysetechnologie (plasmalyse) met de waterstofturbines van Kawasaki. De eerste klantprojecten voor deze koolstofvrije warmte- en stroomoplossing zijn in de maak.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230123005013/nl/

Hydrogen turbines and methane electrolysis are game changers for an electricity-independent zero carbon heat-power cogeneration. (Photo: Business Wire)

Hydrogen turbines and methane electrolysis are game changers for an electricity-independent zero carbon heat-power cogeneration. (Photo: Business Wire)

“Onze gezamenlijke emissievrije fabriek is een doorbraak voor het koolstofvrij maken van zowel de fossiele brandstoffen als de productiesectoren,” verklaart Dr. Jens Hanke, CTO van Graforce. “Het proces is zelfvoorzienend en heeft na de start geen stroom meer nodig.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Graforce GmbH

Dr. Jens Hanke

Johann-Hittorf-Str. 8

12489 Berlijn

Duitsland

Tel.: +49 30 – 63 2222-110

info@graforce.de

Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH

Dr. Nurettin Tekin

Nehringstr. 15

61352 Bad Homburg

Duitsland

Tel.: +49-6172-7363-0

info@kge-gmbh.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr