10:00 uur 17-01-2023

Clarity AI: een van de vijf artikel 9-fondsen rapporteert te weinig over hun blootstelling aan fossiele brandstoffen

Analyse van inzendingen van Europese ESG-template (“EET”) in vergelijking met Clarity AI-gegevens toont aan dat er ruimte is voor verbetering in de nauwkeurigheid van gerapporteerde gegevens

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Clarity AI heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een vervolganalyse op haar analyse van november 2022 van artikel 9-fondsen die beleggen in bedrijven met onweerlegbaar bewijs dat ze de UNGC-principes hebben geschonden, evenals in bedrijven die het grootste deel van hun inkomsten uit fossiele brandstoffen. De analyse van vandaag probeert uit te leggen waarom “groene” fondsen op deze manier zouden investeren.

De Europese ESG-template (“EET”) is een branche tool die is ontwikkeld om financiële marktdeelnemers te helpen gemakkelijker openbaarmakingen te doen en bevat grotendeels dezelfde informatie als de SFDR Level 2-templates die in januari 2023 van kracht worden. en zal voor vermogensbeheerders vrijwillig blijven om te besluiten om in te vullen. Desondanks dienen veel fondsbeheerders al EET’s in.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Edelman

clarityAI@edelmansmithfield.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr