17:03 uur 28-12-2022

AIT Worldwide Logistics ondertekent The Climate Pledge

Wereldwijde expediteur gaat opnieuw een verbintenis aan om uiterlijk in 2035 klimaatneutraal te zijn

ITASCA, Illinois–(BUSINESS WIRE)– AIT Worldwide Logistics, toonaangevend bedrijf op het gebied van oplossingen voor de supplychain, heeft haar verbintenis om het milieu te beschermen nogmaals bevestigd door ondertekening van The Climate Pledge. The Climate Pledge, mede opgericht door Amazon en Global Optimism, is een verbintenis die is ondertekend door bijna 400 bedrijven in 34 landen om uiterlijk in 2040 klimaatneutraal te zijn – tien jaar eerder dan de doelstelling van 2050 in het Akkoord van Parijs. AIT streeft ernaar dit doel nog sneller bereiken, uiterlijk in 2035.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221228005028/nl/

“AIT is er trots op onze toewijding aan duurzaamheid extra kracht bij te zetten en ons aan te sluiten bij een gemeenschap waarin kennis, ideeën en best practices worden gedeeld voor de aanpak van klimaatverandering,” aldus Ray Fennelly, Executive Vice President en CIO van AIT. “Als ondertekenaar van The Climate Pledge kijken we ernaar uit om collectieve actie te ondernemen om uiterlijk in 2035 klimaatneutraliteit te bereiken, vijf jaar voor dan de doelstelling van 2040 in het verdrag. Dit doel sluit niet alleen aan bij onze kernwaarden, maar zal ook zorgen voor een betere planeet voor onze teamleden, klanten, partners en de gemeenschappen waarin we leven en werken, voor de komende generaties.”

Als ondertekenaar van The Climate Pledge gaat AIT ermee akkoord om de uitstoot van broeikasgassen regelmatig te meten en te rapporteren, decarbonisatiestrategieën te implementeren in overeenstemming met het Akkoord van Parijs door middel van echte veranderingen en innovaties in de bedrijfsvoering, waaronder efficiëntieverbeteringen, duurzame energie, terugdringing van de hoeveelheid gebruikte materialen en andere strategieën om de uitstoot van CO2 te elimineren. Het bedrijf gaat er verder mee akkoord om alle resterende uitstoot te neutraliseren met aanvullende, kwantificeerbare, reële, permanente maatregelen met een sociaal positieve uitwerking om de CO2-uitstoot op jaarbasis volledig te neutraliseren.

AIT heeft eigen initiatieven voor ecologische duurzaamheid ontwikkeld in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, met als doel duurzame consumptie en productie te stimuleren en de klimaatverandering en de gevolgen daarvan te bestrijden. Om deze doelen te bereiken, streeft AIT ernaar uiterlijk in 2035 de status van klimaatneutraliteit te bereiken, door zowel maatregelen om de uitstoot te verlagen als CO2-compensatie-aankopen.

Intern houden AIT-teamleden ook toezicht op processen en programma’s voor emissie-, afval- en energiebeheer, waaronder een bedrijfsbrede inspanning voor recycling en vermindering van papiergebruik. Daarnaast maakt AIT gebruik van een transportbeheersysteem om de uitstoot van kooldioxide per zending te volgen en te meten.

Het duurzaamheidsrapport van AIT met meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van AIT is te downloaden op aitworldwide.com/corporate-social-responsibility.

Meer informatie over The Climate Pledge: theclimatepledge.com.

Over AIT Worldwide Logistics

AIT Worldwide Logistics is een wereldwijde expediteur die ondernemingen helpt te groeien door hun bereik te vergroten naar markten over de hele wereld waar ze hun grondstoffen, halffabricaten en eindproducten kunnen kopen en/of verkopen kopen. Al meer dan 40 jaar vertrouwt de in Chicago gevestigde leider op het gebied van oplossingen voor de supplychain op een adviserende aanpak om een wereldwijd netwerk en betrouwbare samenwerkingsverbanden op te bouwen in bijna elke sector, waaronder lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, consumentendetailhandel, voeding, overheid, gezondheidszorg, hightech, industrie en biowetenschappen. Ondersteund door schaalbare, gebruiksvriendelijke technologie, biedt het flexibele bedrijfsmodel van AIT nieuwe manieren voor leveringen van deur tot deur over zee, door de lucht, over de grond en per spoor – op tijd en binnen budget. Met meer dan 100 locaties wereldwijd in Azië, Europa en Noord-Amerika, bemand door deskundige teamleden, biedt AIT ook full-service opties als douane-inklaring, magazijnbeheer en aanvullende diensten. Meer informatie: www.aitworldwide.com.

Onze missie

Bij AIT zoeken we energiek naar mogelijkheden om het vertrouwen van onze klanten te winnen door uitzonderlijke wereldwijde logistieke oplossingen te leveren, waarbij we onze medewerkers, partners en gemeenschappen met hart en ziel waarderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Sanders

Public Relations Manager

+1 (630) 766-8300

msanders@aitworldwide.com

800-669-4AIT (4248)

www.aitworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr