11:19 uur 19-12-2022

 FourKites breidt leidende positie in de supply chain visibility markt verder uit door jaar van sterke groei en innovatie

 Een YoY groei van bijna 50% en het verbinden van de supply chains van 50% van de Fortune 500; ‘s werelds grootste bedrijven blijven FourKites kiezen voor real-time, end-to-end supply chain visibility

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Toonaangevend supply chain visibility bedrijf FourKites heeft vandaag aangekondigd in 2022 een sterke groei te hebben doorgemaakt dankzij haar visie op geautomatiseerde, onderling verbonden en samenwerkende wereldwijde supply chains die transport, magazijnen, winkels, vrachtwagens en meer omvatten. Het bedrijf realiseerde 70% groei van nieuwe klanten; meer dan 1.200 van ‘s werelds meest bekende merken gebruiken nu FourKites om elke dag meer dan 3 miljoen zendingen over de hele wereld te tracken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221215005101/nl/

FourKites breidt leidende positie in de supply chain visibility markt verder uit door jaar van sterke groei en innovatie (Photo: Business Wire)

FourKites breidt leidende positie in de supply chain visibility markt verder uit door jaar van sterke groei en innovatie (Photo: Business Wire)

Enkele nieuwe klanten die FourKites gebruiken om hun supply chain te transformeren zijn QVC, Ahold Delhaize, Volvo Group, Rohlig Logistics, Fiberpartner, Chevron Corporation, SpaceX, Molson Coors, Bacardi en 3T — een verdere bevestiging van Gartners benoeming van FourKites tot een Leader in het 2022 Gartner® Magic Quadrant™ voor Real-time Transportation Visibility Solutions, en de visibility provider die klanten met de meest complexe supply chain behoeften kiezen.1

In 2022 heeft FourKites in Europa het volgende bereikt:

 • verdubbeling van het aantal Europese zendingen, over 120 landen en region’s
 • 40% groei van Europese klanten
 • 24% groei van het aantal transporteurs die zendingen tracken
 • meer dan 3,8 miljard kilometer getrackt in de regio

Industriegiganten steunen FourKites’ langetermijnvisie voor supply chain transformatie

Naast strategische investeringen in 2021 van zwaargewichten Qualcomm Ventures, LLC, Volvo Group Venture Capital AB en Zebra Technologies, heeft FourKites het afgelopen jaar strategische partnerschappen gesloten met een aantal industriegiganten, om haar gedurfde visie op de toekomst van digitale supply chains verder vorm te geven. Deze bedrijven zijn FedEx, Quiet Platforms, Mitsui & Co., Ltd., Sony, Microsoft en Narvar. De real-time supply chain visibility pionier ontving daarnaast van Gartner, SupplyChainBrain, Blue Yonder, Builtin Chicago, Manhattan Associates en Food Shippers of America erkenning voor haar industrieel leiderschap en voortdurende innovatie.

Uniek samenwerkingsmodel met de klant blijft nieuwe innovatie opleveren

Sinds de oprichting van FourKites is de nauwe samenwerking met klanten de basis voor productontwikkeling. Meer dan negen van de tien klanten van FourKites dragen actief bij aan de IdeaExchange, en het FourKites Innovation Partner programma heeft meer dan 200 productverbeteringen opgeleverd van meer dan 70 bedrijven, waaronder Andersen Corporation, Canfor, Cardinal Health, Ecolab, Henkel, Kimberly-Clark, Smithfield en Sprouts Farmers Market.

Nieuwe oplossingen die in 2022 zijn gelanceerd:

 • Nieuwe detention & demurrage oplossingen om verladers te helpen sneller en proactief potentiële detention en demurrage kosten te identificeren, uitzonderingen te prioriteren op basis van mogelijk zakelijke impact, en proactief transporteurs, lanes of andere factoren waar nodig aan te passen.

  • “FourKites’ geautomatiseerde rapportage en tracking voor zeevracht biedt nauwkeurige en realtime data, waardoor Canfor vragen van klanten sneller kan beantwoorden met actuele informatie over onze komende zendingen, die we anders handmatig hadden moeten tracken.” — Bob Hayes, Vice President Global Supply Chain bij Canfor.
 • Gepatenteerde innovaties voor zeevracht die internationale verladers en hun partners volledig inzicht geven in alle complexe documentatievereisten voor elk traject van elke zeevracht.
 • Een Net Zero initiatief om bedrijven te helpen supply chain uitstoot te verminderen, waaronder FourKites’ Sustainability Hub, een reeks analyse-tools die beter inzicht geven in het verbruik van middelen en de productie van afval, een nieuwe Sustainability Advisory Board, en doorlopend onderzoek op het gebied van duurzaamheid.

  • “Het tracken van uitstoot en het evalueren van onze prestaties — het hangt allemaal af van data. Daarover zijn we zeer enthousiast in onze samenwerking met FourKites, want zonder die samenwerking zouden we niet beschikken over de belangrijke data die we nodig hebben om goed te kunnen opereren.” – Karen Betancourt, Vice President of Logistics bij Cardinal Health
 • Een nieuwe uniforme klanteninterface die real-time transport visibility en faciliteit-specifieke data in alle modes integreert.

  • “FourKites blijft uitblinken en indruk op me maken met hun vermogen om nuttige tools te leveren die ons account ondersteunen op een manier die de klant centraal stelt. Door met hen samen te werken, zijn ze in staat geweest om dekking in meerdere landen uit te rollen, het werk te beheren en hun tool gaandeweg te verbeteren. Ik ben erg onder de indruk van hun product en de flexibiliteit in de levering.” – Analist Logistieke Strategie, Productie

“In het afgelopen jaar hebben we nauw met onze gemeenschap van supply chain leiders en partners samengewerkt om waardevolle oplossingen en inzichten te introduceren om voorraden beter te beheren, efficiëntie in ecosystemen van leveranciers te stimuleren, internationale zendingen te stroomlijnen, duurzaamheid te verbeteren – en veel meer”, zegt FourKites oprichter en CEO Mathew Elenjickal. “In 2023 kijken we ernaar uit om onze klanten te helpen de volgende sprong voorwaarts te maken in hun logistieke operaties, door hun inzicht in hun netwerk en op SKU-niveau verder uit te breiden. Samen bouwen we een veerkrachtiger en flexibeler supply chain.”

Over FourKites

Toonaangevend supply chain visibility platform FourKites® laat visibility verder reiken dan transport naar werven, magazijnen, winkels en meer. Elke dag worden er meer dan 3 miljoen zendingen over de weg, per spoor, over zee, door de lucht, per pakketdienst en koerier getrackt, in 200 landen en regio’s. FourKites combineert real-time data met krachtige machine learning om bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun end-to-end supply chains. Meer dan 1.200 van ‘s werelds bekendste merken — waaronder 9 van de top 10 CPG en 18 van de top 20 voedsel- en drankbedrijven — vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en meer flexibele, efficiëntere en duurzamere supply chains te creëren. Kijk voor meer informatie op https://www.fourkites.com/.

1 Gartner, Critical Capabilities for Real-Time Transportation Visibility Platforms, Carly West, 24 mei 2022.

Contacts

Scott Johnston

Europese PR-directeur van FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr