23:05 uur 05-12-2022

Duravant neemt Marelec Food Technologies over

Duravant, leider op het gebied van technische apparatuur, breidt het portfolio van voedselverwerkingsoplossingen uit met de overname van Marelec Food Technologies.

DOWNERS GROVE, Ill.–(BUSINESS WIRE)– Duravant LLC (‘Duravant’), een wereldwijde leverancier van technische apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkings-, verpakkings- en materiaalbehandelingssectoren, heeft vandaag aangekondigd dat het Marelec Food Technologies (‘Marelec’) heeft overgenomen, een toonaangevende fabrikant van intelligente portionering en op maat gemaakte weeg- en sorteeroplossingen met hoofdkantoor in Nieuwpoort, België. Marelec bedient de pluimvee-, vlees-, zeevruchten- en maritieme sector en ontwerpt en produceert innovatieve kant-en-klare systemen die zorgen voor hoogwaardige output en maximale opbrengst voor voedselverwerkers over de hele wereld.

“Ons nieuwe partnerschap versterkt de positie in de frontlinie van Duravant in het groeiende voedselverwerkingssegment verder,” aldus Mike Kachmer, President en CEO van Duravant. “De intense focus van Marelec op het leveren van uitstekende service en voortdurende innovatie is de basis van hun succes, en hun erfgoed van marktleiderschap maakt hen tot een perfecte aanvulling in de Duravant-familie.”

Marelec wordt wereldwijd erkend als leverancier van hoogtechnologische oplossingen voor secundaire verwerkingsoplossingen en bedient al bijna 40 jaar multinationale klanten. Hun team van ingenieurs en experts op het gebied van voedselverwerking wordt gedreven door een klantgerichte ontwerpfilosofie. Met behulp van innovatieve technologieën, zoals software voor het verdelen van porties met intelligente snijalgoritmen, zijn hun systemen gebouwd voor hoge snelheid en nauwkeurige prestaties, waardoor exploitanten de opbrengst en kwaliteit kunnen maximaliseren.

De uitgebreide capaciteiten van Marelec worden tentoongesteld in hun productievestiging in België, waar hun R&D-centrum en gekoelde demoruimte zijn ondergebracht. Marelec heeft verkoop- en servicecentra in heel Europa, de Verenigde Staten en Azië, samen met een krachtig netwerk van distributeurs op zes continenten en in meer dan 50 landen.

“We zijn verheugd om onze volgende groeifase met Duravant in te gaan en samen te werken met hun merken van wereldklasse,” verklaarde Piet Rommelaere, oprichter en uitvoerend voorzitter van Marelec. “We delen een cultuur van niet-aflatende toewijding aan klanten, en door onze krachten te bundelen, kunnen we onze innovatie-investeringen versnellen, optimaal gebruik maken van de uitgebreide service-infrastructuur van Duravant en meer oplossingen leveren aan onze klanten en partners.”

Over Duravant

Duravant, met hoofdkantoor in Downers Grove, IL, is een wereldwijd bedrijf voor technische apparatuur met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Via hun portfolio van werkmaatschappijen levert Duravant vertrouwde end-to-end procesoplossingen voor klanten en partners door middel van expertise op het gebied van engineering en integratie, projectbeheer en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie- en servicenetwerken bieden ze onmiddellijke en levenslange vervolgmarktondersteuning aan alle markten die ze bedienen in de sectoren voor voedselverwerking, verpakking en materiaalbehandeling. De toonaangevende merken van Duravant staan synoniem voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.duravant.com.

Over Marelec Food Technologies

Marelec Food Technologies is sinds 1983 actief in de voedselverwerkende industrie. Het bedrijf ontwerpt en produceert hoogtechnologische systemen voor portioneren, wegen, sorteren en controleren voor de visserij- en voedingsindustrie om de efficiëntie van productieprocessen te optimaliseren. Het team van enthousiaste ingenieurs en ontwerpers is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van deze systemen. Een netwerk van internationale verkoopkantoren en distributeurs in meer dan 50 landen is beschikbaar wanneer een MARELEC-klant advies, snelle levering of de best mogelijke lokale service na verkoop nodig heeft. De systemen van het bedrijf worden over de hele wereld geleverd, met veel aandacht voor de individuele wensen van de klant. Ga voor meer informatie naar www.marelec.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media bij Duravant:

Eleni Yianas

Vice President, Marketing

Eleni.yianas@duravant.com

Contactpersoon voor de media bij Marelec:

Joeri De Vriesere

MARELEC Chief Commercial Officer

Joeri.devriesere@marelec.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr