00:11 uur 23-02-2021

Duravant neemt Votech, een in Europa gevestigde leverancier van verpakkingsautomatiseringsapparatuur, over

Duravant, leider op het gebied van technische apparatuur, breidt het aanbod aan zakbeheer en palletiseren uit met de overname van het verpakkingssegment

DOWNERS GROVE, Illinois (VS)–(BUSINESS WIRE)– Duravant LLC (‘Duravant’), een wereldwijde leverancier van technische apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkings-, verpakkings- en materiaaltransportsector, kondigde de overname aan van Votech GS B.V. (‘Votech’), een toonaangevende fabrikant van zakvulmachines, palletiseermachines, rekhoesmachines en pallettransportsystemen met het hoofdkantoor in Reusel, Nederland. Votech gaat de krachten bundelen met Fischbein International, een werkmaatschappij van Duravant, om hun wereldwijde klantenbestand te bedienen.

De combinatie van de expertise van Votech op het gebied van zakbeheer en palletiseren en de portfolio van zakafdichtings- en naaimachines van Fischbein zorgt voor een complementary match tussen de twee bedrijven.

“Er is een zeer complementaire relatie tussen onze twee organisaties”, zei Olivier Hancotte, VP en algemeen directeur van Fischbein. “We zijn verheugd om nauw samen te werken met het Votech-team om een breder productaanbod te creëren voor de klanten van beide bedrijven. De apparatuur van Fischbein en Votech zal beide beschikbaar zijn via het wereldwijde verkoopteam van Fischbein.”

Dit partnerschap brengt twee wereldwijde leiders op het gebied van technische apparatuur samen en vergroot het vermogen van Duravant om klanten en partners in meer dan 190 landen wereldwijd in meerdere sectoren te bedienen, waaronder landbouw, industrie, fruit en groenten, ingrediënten, diervoeding en meer.

“We zijn verheugd om deel uit te maken van de Duravant-groep van merken en automatiseringsoplossingen van wereldklasse”, zei Rolf Michiels, directeur projectverkopen. “Het afstemmen met het Fischbein-team om onze klanten beter van dienst te zijn door middel van een verenigde en samenwerkingsstrategie is een opwindend vooruitzicht voor ons. Het levenscyclusbeheer van Duravant via de SupportPro-diensten van het bedrijf geeft onze klanten ook bredere toegang tot oplossingen met toegevoegde waarde die hun activiteiten helpen om de productiviteits- en efficiëntiedoelstellingen te bereiken.”

De verpakkingsmachines van het merk Votech zijn al meer dan een decennium een concurrentiekracht op het gebied van vullen en zakbeheer. De diepgaande engineering- en ontwikkelingsmogelijkheden van Votech maken het mogelijk om volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen te ontwerpen, van het vullen van een zak tot het interne pallettransport naar het magazijn. Votech wordt erkend voor superieure techniek, pakketcontrole en lokale buitendienstondersteuning en heeft bewezen succesvol te zijn met het leveren van verpakkingsoplossingen voor vrij stromende en poedertoepassingen.

“Ons partnerschap met Duravant opent de weg voor de geografische expansie en groei van Votech in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika”, voegt Pierre Dierckx, directeur operaties toe. “We zijn verheugd om ook samen te werken met nVenia, de Amerikaanse werkmaatschappij van Duravant die klanten bedient in een breed scala aan industriële eindmarkten en verpakte consumptiegoederen.” De Votech-oplossingsreeks voor poedertoepassingen is zeer complementair met het nVenia-productgamma voor primaire, secundaire en end-of-line-verpakkingen.

Over Duravant

Duravant, met het hoofdkantoor in Downers Grove, Illinois, is een wereldwijd technisch machinebedrijf met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Via hun portfolio van werkmaatschappijen levert Duravant vertrouwde end-to-end-procesoplossingen voor klanten en partners door middel van expertise op het gebied van techniek en integratie, projectbeheer en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie- en dienstnetwerken bieden ze onmiddellijke en levenslange ondersteuning na de verkoop aan alle markten die ze bedienen in de sectoren voedselverwerking, verpakking en materiaalafhandeling. De toonaangevende merken van Duravant staan synoniem voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.duravant.com.

Over Votech

Votech, met het hoofdkantoor in Reusel, Nederland, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van zakvul- en palletiseermachines, rekhoesmachines en transportsystemen. Het merk Votech staat bekend om het leveren van complete verpakkingslijnen van het vullen van een zak tot het interne pallettransport naar het magazijn. Het volledige apparatuurportfolio van Votech is beschikbaar via Fischbein, een bedrijf van Duravant. Voor meer informatie kunt u terecht op www.votechbv.co.uk.

Over Fischbein

Fischbein ontwerpt en produceert apparatuur voor zakverpakkingen en complete systemen. Al meer dan 100 jaar is Fischbein de leider in naai- en afdichtingssystemen door het leveren van zeer ingenieuze, robuuste en betrouwbare oplossingen. Fischbein bedient klanten over de hele wereld in de landbouw, diervoeding, zaad, huisdiervoeding, chemie, mineralen, maalderij, voedsel, bouwmateriaal, medische en farmaceutische industrieën, en heeft een volledig assortiment aan afdichtings-, vul-, weeg-, afhandelings- en palletiseerapparatuur die wordt verkocht en onderhouden in meer dan 190 landen. Fischbein is een bedrijf van Duravant. Ga voor meer informatie naar www.fischbein.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Eleni Yianas

Vice President, Marketing

630.635.3914

eleni.yianas@duravant.com
www.duravant.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr