03:24 uur 20-04-2021

Duravant neemt Foodmate, leverancier van verwerkingsoplossingen voor pluimvee, over

Duravant, leider in technisch materieel, heeft een definitieve overeenkomst getekend om Foodmate over te nemen

DOWNERS GROVE, Illinois (VS)–(BUSINESS WIRE)– Duravant LLC (‘Duravant’), een wereldwijde leverancier van technische apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkings-, verpakkings- en materiaaltransportsector, kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Foodmate, een toonaangevende fabrikant verwerkingsapparatuur, over te nemen. Foodmate heeft twee hoofdkantoren, een in Ball Ground, Georgia, VS, en een in Numansdorp, Nederland. De geautomatiseerde secundaire verwerkingsoplossingen voor pluimvee van Foodmate worden algemeen erkend als de gouden standaard in de industrie.

“We zijn zeer enthousiast over deze samenwerking”, zei Mike Kachmer, President en CEO van Duravant. “Foodmate is wereldwijd de voorkeursleverancier van verwerkingssystemen in de pluimveeverwerkende industrie. Gecombineerd met hun cultuur van lasergerichte innovatie en superieure expertise op het gebied van techniek, is Foodmate een geweldige aanvulling op de Duravant-familie.”

Dit partnerschap brengt twee wereldwijde leiders op het gebied van technische apparatuur samen en vergroot het vermogen van Duravant om klanten en partners in meer dan 190 landen wereldwijd in de voedselverwerkingssector te bedienen.

“We zijn verheugd om deel uit te maken van en samen te werken met de Duravant-familie met merken van wereldklasse”, zei Scott Hazenbroek, President van Foodmate US. “Duravant en Foodmate sluiten duidelijk aan bij een gedeelde cultuur en de wereldwijde aanwezigheid van Duravant helpt ons om eersteklas oplossingen te blijven leveren, de opbrengst te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en de arbeidskosten voor onze klanten te verlagen. Het levenscyclusbeheer van Duravant via de SupportPro-diensten van het bedrijf vormt een aanvulling op en verbetering van ons bestaande dienstenaanbod, waardoor de productiviteits- en efficiëntiedoelstellingen van klanten nog verder toenemen.”

Het merk Foodmate voor verwerkingsmachines is al meer dan 15 jaar een concurrentiekracht in de volledige lijnverwerking van pluimvee. Met een strategische wereldwijde voetafdruk met productie- en technische hubs in Europa, demo- en showroomfaciliteiten in de VS en Nederland en verkoop en assemblage in de VS, worden de klanten van Foodmate verder ondersteund door een lokale aanwezigheid in 55 landen. De diepgaande technische en ontwikkelingsmogelijkheden van Foodmate maken het mogelijk om volledig geautomatiseerde oplossingen op maat te ontwerpen, van het wegen en sorteren van het pluimveeproduct tot het snijden en uitbenen. Foodmate wordt erkend voor geavanceerde technologie rond software voor zicht- en beoordelingsmogelijkheden met behulp van eigen software, en R&D-capaciteiten ondersteund door diepgaande applicatiekennis en blijft zijn wereldwijde aanwezigheid uitbreiden.

David Hazenbroek, President van Foodmate B.V. Nederland, zei: “Foodmate heeft een bestaande basis van meer dan 900 units die de grootste pluimveeverwerkingsbedrijven ter wereld bedienen. Door samen te werken met de bedrijven van Duravant, kijken we ernaar uit om continu onze klantgerichte benadering van innovatie en uitstekende service te leveren.”

Over Duravant

Duravant, met het hoofdkantoor in Downers Grove, Illinois, is een wereldwijd technisch machinebedrijf met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Via hun portfolio van werkmaatschappijen levert Duravant vertrouwde end-to-end-procesoplossingen voor klanten en partners door middel van expertise op het gebied van techniek en integratie, projectbeheer en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie- en dienstnetwerken bieden ze onmiddellijke en levenslange ondersteuning na de verkoop aan alle markten die ze bedienen in de sectoren voedselverwerking, verpakking en materiaalafhandeling. De toonaangevende merken van Duravant staan synoniem voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.duravant.com.

Over Foodmate

Foodmate is een toonaangevende fabrikant van verwerkingsapparatuur voor pluimvee in Nederland. Het bedrijf werd begin 2006 opgericht door experts uit de industrie en breidde in 2010 zijn wereldwijde distributie snel uit naar Noord- en Zuid-Amerika met de lancering van Foodmate US. Vervolgens werd in 2015 Foodmate Brasil gelanceerd, gevolgd door de lancering van Foodmate Polen in 2017 en de overname van Foodmate UK in 2019. Foodmate is uitgegroeid tot de betrokken en betrouwbare partner van grote pluimveeverwerkingsbedrijven wereldwijd. In 2017 heeft Inc. magazine Foodmate US, Inc. gerangschikt op plaats 13 in de productiesector op de 36e jaarlijkse lijst van Amerika’s snelst groeiende particuliere bedrijven, de Inc. 5000, de meest prestigieuze ranglijst van de snelst groeiende particuliere bedrijven van het land. Voor Foodmate US. gaat u naar www.foodmateus.com. Voor Foodmate B.V. gaat u naar www.foodmate.nl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media bij Duravant:
Eleni Yianas

Vice President, Marketing

630.635.3914

Eleni.Yianas@duravant.com

Contactpersoon voor de media bij Foodmate:
Silvana Paterno

Marketingmanager

678.819.5271

spaterno@foodmateusa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr