02:14 uur 26-11-2022

Focus op privacy leidt bedrijven uit de Benelux naar soevereine Cloud

De specifieke behoeften en regelgeving in de regio stimuleren ook hybride clouds, duurzame providers en lokalisatie, aldus het ISG Provider Lens™-rapport.

BRUSSELS–(BUSINESS WIRE)– Ondernemingen in de Benelux streven steeds meer naar soevereine clouds en duurzame clouddiensten, zo blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat vandaag is gepubliceerd door Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van technologie.

Uit het 2022 ISG Provider Lens™ Next-Gen Private/Hybrid Cloud – Data Center Services & Solutions rapport voor de Benelux blijkt dat België, Nederland en Luxemburg, ondanks duidelijke verschillen in hun economieën en regelgeving, een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben op het gebied van private/hybride cloudtrends.

“Net als de Europese Unie als geheel is de Benelux een dynamische markt”, aldus Ola Chowning, partner, ISG North Europe. “De snelle netwerken en hooggekwalificeerde arbeidskrachten trekken veel aanbieders van clouddiensten aan.”

Soevereine clouddiensten, waarmee ondernemingen kunnen voldoen aan de beveiligings- en privacyregels van de EU en sommige nationale overheden, winnen aan populariteit in de hele Benelux-regio, aldus het rapport. Het unieke industriële landschap van het gebied en de sterk gereguleerde financiële sectoren hebben de vraag naar gegevensbescherming doen toenemen. ISG verwacht een aanzienlijke toename van soevereine cloud-use-cases, vooral in Nederland, met zijn hoge concentratie van bedrijven in kritische sectoren die de nadruk leggen op gegevensbeveiliging.

In de Benelux-regio kiezen veel grote en middelgrote ondernemingen ook voor hybride cloud-omgevingen die zowel private clouds als best-of-breed diensten uit publieke clouds omvatten, aldus ISG. Om de time-to-market te verkorten, geven klanten vaak de voorkeur aan dienstverleners die diepgaande partnerschappen hebben met hyperscalers en multi-cloudorkestratie kunnen automatiseren.

Nederland scoort hoger dan België en Luxemburg in digitale transformatie, op basis van de omvang en het aantal verbintenissen tussen ondernemingen en dienstverleners, aldus het rapport. De soepelere interpretatie van de EU-regelgeving heeft sinds 2016 minstens 200 Britse bedrijven aangetrokken. De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste ter wereld, trekt veel datacenterbeheerders en hyperscalers aan.

Luxemburg, het financiële centrum van de regio en een hub voor veel multinationals, is sterk gereguleerd en moeilijk toegankelijk voor aanbieders, aldus het rapport. Een lokale aanwezigheid is vereist, dus werken veel datacenterexploitanten samen met lokale spelers. België is minder streng gereguleerd, maar heeft een hechte netwerkgemeenschap die externe dienstverleners kan benadelen, aldus ISG.

Het rapport belicht ook andere trends in de regio, waaronder consolidatie van de datacenterindustrie en de opkomst van faciliteiten in kleinere steden, die de ontwikkeling van edge computing-toepassingen kunnen versnellen.

Het 2022 ISG Provider Lens™ Next-Gen Private/Hybrid Cloud – Data Center Services & Solutions rapport voor de Benelux evalueert de capaciteiten van 48 aanbieders in vier kwadranten: Beheerde diensten voor grote accounts, Beheerde diensten voor de middenmarkt, Beheerde hosting en colocatiediensten.

Het rapport noemt Accenture, Atos, Kyndryl en Sopra Steria als leiders in elk twee kwadranten. Capgemini, Cloudreach, Interxion (Digital Realty), Equinix, NorthC en TCS worden elk in één kwadrant genoemd als leiders.

Bovendien worden Axians en Sopra Steria genoemd als rijzende sterren – bedrijven met een “veelbelovende portefeuille” en “hoog toekomstpotentieel” volgens de definitie van ISG – elk in één kwadrant.

Het 2022 ISG Provider Lens™ Next-Gen Private/Hybrid Cloud – Data Center Services & Solutions rapport voor de Benelux is voor abonnees of voor eenmalige aankoop beschikbaar via deze webpagina.

Over ISG Provider Lens™ Onzerzoek

De ISG Provider Lens™ Quadrant onderzoeksreeks is de enige evaluatie van dienstverleners in zijn soort die empirisch, data-gedreven onderzoek en marktanalyse combineert met de praktijkervaring en observaties van ISG’s wereldwijde adviesteam. Ondernemingen vinden er een schat aan gedetailleerde gegevens en marktanalyses om hun selectie van geschikte sourcingpartners te begeleiden, terwijl ISG-adviseurs de rapporten gebruiken om hun eigen marktkennis te valideren en aanbevelingen te doen aan ISG’s zakelijke klanten. Het onderzoek bestrijkt momenteel providers die hun diensten wereldwijd aanbieden, in heel Europa, maar ook in de VS, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Scandinavië, Australië en Singapore/Maleisië, en in de toekomst zullen nog meer markten worden toegevoegd. Voor meer informatie over ISG Provider Lens onderzoek, bezoek deze webpagina.

Een aanvullende onderzoeksreeks, de ISG Provider Lens Archetype-rapporten, bieden een unieke evaluatie van providers vanuit het perspectief van specifieke aankooptypes.

Over ISG

ISG (Information Services Group) (Nasdaq: III) is een toonaangevend wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van technologie. ISG is een vertrouwde zakenpartner voor meer dan 800 klanten, waaronder meer dan 75 van ‘s werelds top 100 ondernemingen, en zet zich in om bedrijven, organisaties in de publieke sector en service- en technologieleveranciers te helpen operationele perfectie en snellere groei te bereiken. Het bedrijf is gespecialiseerd in digitale transformatiediensten, waaronder automatisering, cloud en data analytics; advisering over sourcing; managed governance and risicodiensten; network carrier-diensten; strategie en operationeel ontwerp; veranderingsmanagement; marktintelligentie en technologisch onderzoek en analyse. ISG, opgericht in 2006 en gevestigd in Stamford, Conn., heeft meer dan 1.300 professionals in dienst die klaar zijn voor digitale transformatie en actief zijn in meer dan 20 landen – een wereldwijd team dat bekend staat om zijn innovatief denken, marktinvloed, diepgaande industrie- en technologie-expertise en onderzoek en analyses van wereldklasse op basis van de meest uitgebreide marktgegevens van de sector. Ga voor meer informatie naar www.isg-one.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Kate Hartley, Carrot Communications voor ISG

+44 (0)20 3457 6403

kate.hartley@carrotcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr