13:24 uur 22-11-2022

Bentley Systems breidt SYNCHRO-bouwbeheeroplossing uit met nieuwe functies en toepassingen

Verbeteringen in 4D/5D-modellen en toevoeging van kosten- en prestatiebeheer maken modelgebaseerde bouwprojecten gemakkelijker om op te leveren

EXTON, Pennsylvania–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, kondigde vandaag verbeteringen aan haar bouwbeheeroplossing aan met verbeteringen aan de toepassing SYNCHRO 4D en de toevoeging van de toepassingen SYNCHRO Cost en SYNCHRO Perform. De nieuwe verbeteringen en uitbreiding van het portfolio stellen bouwbedrijven in staat de planning, het beheer en de uitvoering van hun projecten te transformeren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221110006081/nl/

Virtuele bouw-, plannings- en modelgebaseerde workflows van het veld naar het kantoor. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Virtuele bouw-, plannings- en modelgebaseerde workflows van het veld naar het kantoor. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

“SYNCHRO helpt The Lane Construction Corporation toegang te krijgen tot al onze gegevens op projectniveau. Onze field- en bedrijfsmanagers, samen met hun leidinggevenden, hebben nu tijdig toegang tot kritieke bedrijfsinformatie via SYNCHRO”, aldus Andy Kaiyala, voormalig Vice President of Bid Development, The Lane Construction Corporation. “Het is de toegang tot deze informatie die toekomstgerichte besluitvorming helpt verbeteren. Onze sector is veel te afhankelijk geweest van rapporten en analyses die op het verleden zijn gericht. Het is tijd om vooruit te kijken en te plannen voor succes. SYNCHRO helpt ons een plan te maken waar we op kunnen vertrouwen.”

SYNCHRO 4D biedt nu geavanceerde 4D/5D-model authoring met toonaangevende modelsplitsende tools om bouwbare componenten te creëren en het volgende mogelijk te maken: toewijzing van bouwattributen aan het model, mixed-reality modeling, plaatsing van bouwgeometrie, en web- en mobiele toegang voor de verbetering van teamsamenwerking, statusupdates en voortgangsrapportage vanuit het veld. De toevoeging van SYNCHRO Cost helpt projectteams bij het beheersen van budgetten en het volgen van de financiële voortgang gedurende het contract met ondersteuning voor het vastleggen van meerdere contracten, het volgen van betalingsaanvragen en het beheer van wijzigingsopdrachten, het minimaliseren van financiële risico’s en het maximaliseren van projectwinsten. SYNCHRO Perform maakt bouwprestatiebeheer mogelijk, inclusief de mogelijkheid om dagelijkse voortgangshoeveelheden, agenda’s, ongeplande gebeurtenissen, timesheets, tickets en geschatte veldkosten vast te leggen voor de kortste cyclustijd voor projectfeedback en productiviteitsinzichten.

Bouwbedrijven streven ernaar meer complexe projecten op te leveren, tekorten aan middelen en verstoringen van de toeleveringsketen aan te pakken en problemen met de transparantie van gegevens te beheren terwijl ze proberen meer werk binnen te halen, risico’s te beheren en winst te leveren. De verbeteringen van SYNCHRO in het gebruik van 4D/5D-modellen met webtoegang voor teamsamenwerking, prestatiebeheer voor voortgangscontrole en -rapportage, en kostenbeheer om risico’s te minimaliseren en winsten te maximaliseren zal de manier waarop projecten worden gepland en opgeleverd transformeren – met gedigitaliseerde workflows om deze uitdagingen aan te gaan.

Toonaangevende bouwbedrijven gebruiken 4D-modellen om schema’s op te stellen en te optimaliseren en de installatieplanning en -fasering in een virtuele omgeving te communiceren. Digitale repetities vormen een essentieel onderdeel van hun planningsproces om ervoor te zorgen dat middelen worden geoptimaliseerd, herstelwerk wordt verminderd en de veiligheid wordt verhoogd. Met de uitbreidingen van SYNCHRO 4D worden de toegankelijkheid en de waarde van het 4D-model uitgebreid tot meer projectbetrokkenen. De nieuwe mogelijkheden verbeteren de communicatie en coördinatie van geoptimaliseerde plannen en maken realtime samenwerking en op modellen gebaseerde gegevens uit het veld mogelijk, zodat projecten op schema blijven.

“Bouwteams moeten ervoor zorgen dat ze zowel de planning als de kosten van hun projecten onder controle hebben”, aldus Rich Humphrey, Vice President, Construction bij Bentley Systems. “De toevoeging van SYNCHRO Cost en SYNCHRO Perform breidt de toonaangevende 4D-planning- en projectbeheeroplossingen van SYNCHRO uit met meer mogelijkheden om aannemers te helpen hun kosten te beheren en de planning effectief te verbinden met het volgen van de kosten en het schema. Tijd is geld en we willen dat projectteams meer van beide besparen met SYNCHRO.”

SYNCHRO Cost werkt met modelgebaseerde afzetten van SYNCHRO 4D, inclusief modelsplitsing om bouwcomponenten te genereren, compleet met structurele opsplitsing van werktaken en kostencodes, zodat calculators snel en accuraat ramingen kunnen genereren. Bovendien kan SYNCHRO Cost contractwijzigingen beheersen en betaaltoepassingen vereenvoudigen door regelitems en voltooide percentages te volgen aan de hand van een waardenschema.

SYNCHRO Cost maakt gebruik van de prestatiegegevens in SYNCHRO Perform, zodat projectteams de prestatiegegevens in het veld kunnen beheren en gebruiken om een nauwkeurig beeld te krijgen van de werkelijke kosten in het veld in vergelijking met de geplande kosten en planning, waardoor een compleet beeld ontstaat van de prestaties van het project. Deze digitale workflows zorgen voor een betere terugkoppeling tussen het kantoor en het werkterrein met realtime-informatie. Het aanvullen van contracten en wijzigingsopdrachten met bewijsstukken en afbeeldingen kan van onschatbare waarde blijken bij het voorkomen van contractuele geschillen.

Met dagelijks een duidelijk inzicht in het beheer van alle middelen op de bouwplaats, van personeel, onderaannemers en materiaal, vult SYNCHRO Perform de gaten tussen de financiële rapportage aan het einde van de maand. En, met projectleiding potentieel in het nadeel bij de besluitvorming als gevolg van vertragingen in de voortgangsregistratie en fouten in de gegevensinvoer, biedt SYNCHRO Perform een tijdige, betrouwbare bron voor alle prestatiebeheergegevens en -statistieken, zodat de projectleiding de gezondheid van elk project kent. Bouwspecifieke functies leggen dagelijkse voortgangshoeveelheden, dagboeken, ongeplande gebeurtenissen, timesheets, tickets en geschatte kosten van personeel in het veld vast, waardoor de leiding tijdig over de gegevens beschikt die zij nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen.

SYNCHRO ondersteunt de gehele levenscyclus van zware civiele bouwprojecten en geeft bedrijven die digitaal gaan werken realtime-inzicht in de prestaties, productiviteit en financiële gezondheid van hun projecten om beter geïnformeerde, op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen. Projectteams blijven verbonden en kunnen samenwerken met eenvoudige mobiele en webinterfaces voor workflows van het kantoor naar het veld.

Afbeelding 1:

Bijschrift: Virtuele bouw-, plannings- en modelgebaseerde workflows van het veld naar het kantoor. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 2:

Bijschrift: Beheer van bouwcontracten, budgetten en wijzigingsopdrachten. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 3:

Bijschrift: Beheer van prestaties, voortgang en middelen van bouwprojecten. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Maak kennis met SYNCHRO

Video:

https://players.brightcove.net/5209582030001/t50zJOlZh_default/index.html?videoId=6309547476112

Bijschrift: Digitaal bouwbeheer voor zware civiele infrastructuurprojecten.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, spoor en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geoprofessionals van Seequent, en het iTwin-platform voor Digital Twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.500 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van circa een miljard dollar, verspreid over 186 landen.

www.bentley.com

© 2022 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise, Seequent, SYNCHRO, SYNCHRO 4D, SYNCHRO Control, SYNCHRO Cost en SYNCHRO Perform zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr