17:55 uur 11-11-2022

Bentley Systems kondigt de integratie aan van EC3 met het Bentley iTwin-platform voor koolstofberekeningen voor infrastructuur

Mogelijkheid tot berekening, rapportage en analyse van ingebedde koolstof in digital twins voor infrastructuur, zonder extra kosten

EXTON, Pennsylvania–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, kondigde op COP27 uitgebreide geïntegreerde workflows aan voor ingebedde koolstofberekeningen in het Bentley iTwin-platform. De nieuwe integratie maakt koolstofbeoordeling mogelijk in Digital Twin-oplossingen voor infrastructuur, ondersteund door de Embodied Carbon in Construction Calculator (EC3). EC3, ontwikkeld door de non-profitorganisatie Building Transparency, is een gratis en vrij toegankelijke tool voor benchmarking, beoordeling en reductie van ingebedde koolstof, gericht op de uitstoot van bouwmaterialen in de toeleveringsketen. Building Transparency voorziet in kennis, middelen en tools – waaronder EC3 – om de rol van ingebedde koolstof in de klimaatverandering aan te pakken. De EC3-tool en het effect ervan op de industrie stimuleren de vraag naar koolstofarme oplossingen en moedigen fabrikanten en leveranciers van bouwmaterialen aan om te investeren in openbaarmaking, transparantie en materiaalinnovaties die de koolstofuitstoot van hun producten verminderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221107005254/nl/

Toewijzing/Groepering; exporteren van grootheden naar EC3 vanuit een digital twin voor infrastructuur (via het Bentley iTwin-platform). Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Toewijzing/Groepering; exporteren van grootheden naar EC3 vanuit een digital twin voor infrastructuur (via het Bentley iTwin-platform). Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Rodrigo Fernandes, de director of ES(D)G – Empowering Sustainable Development Goals – van Bentley zei: “Deze nieuwe integratie in de digital twin-platform voor infrastructuur van Bentley is exemplarisch voor onze strategie om onze gebruikers in staat te stellen duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken. EC3 van Building Transparency is een perfect voorbeeld van doelgerichte open samenwerking in het ecosysteem, waarbij de particuliere sector kan samenkomen om klimaatmaatregelen te ondersteunen en te versnellen.”

Stacy Smedley, executive director van Building Transparency, zei: “We zijn verheugd om nu deel uit te maken van het Bentley iTwin-platform ecosysteem. Het is geweldig dat de integratie is gebouwd op een open-source framework – dat aan de basis ligt van zowel EC3 als het iTwin-platform. Wij zien deze geïntegreerde workflow als een belangrijke kans voor AEC-bedrijven, ISV’s en digitale integratoren om koolstofanalyse te koppelen aan digital twins voor infrastructuur en tegelijkertijd volledige controle over hun gegevens, toepassingen en intellectuele eigendom te garanderen.”

Dankzij de EC3-integratie kunnen de digital twin-oplossingen voor infrastructuur van Bentley, aangedreven door iTwin, en toepassingen van derden die zijn gebouwd op het Bentley iTwin-platform, het genereren van koolstofrapportages en inzichten op basis van de gratis open-source EC3-koolstofdatabase en -calculator vereenvoudigen en versnellen. Het Bentley iTwin platform is een open, schaalbaar platform-as-a-service aanbod dat ontwikkelaars in staat stelt oplossingen te creëren en op de markt te brengen die echte infrastructuurproblemen oplossen door gebruik te maken van digital twins.

Kaustubh Page, director of product management, iTwin platform voor Bentley Systems, zei: “We zien de EC3-integratie als een essentiële functie voor het Bentley iTwin platform, die ons verder op weg helpt naar de duurzaamheidsvisie voor het platform. Het verheugt ons dat onze gebruikers gebruik maken van onze Carbon Calculation Service op het Bentley iTwin-platform om koolstofworkflows te realiseren zoals rapportage, project optioneering en het optimaliseren van de materiaalselectie. We zijn blij dat we een extra tool voor levenscyclusanalyse kunnen integreren om decarbonisatieworkflows te ontsluiten.”

“Microsoft was de eerste grote zakelijke gebruiker van de Embodied Carbon in Construction Calculator en test de tool (gehost in Microsoft Azure) op het herontwikkelingsproject van 17 gebouwen in het hoofdkantoor in Redmond, Washington, met als doel een ingebedde koolstofreductie van 30%. We zijn er trots op een van de eerste supporters van EC3 te zijn, en tegelijkertijd strategische partners van Bentley Systems”, aldus Katie Ross, Global Sustainability Lead, Real Estate and Facilities bij Microsoft. “De convergentie van de EC3-tool en het Bentley iTwin-platform is een geweldig voorbeeld van hoe we duurzaamheid willen versnellen door samenwerking en toont de kracht van democratisering van gegevens.”

Ontwerpers en duurzaamheidsingenieurs in de architectuur-, engineering- en bouwsector (AEC) besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het beoordelen van of rapporteren over de ecologische voetafdruk van infrastructuurprojecten, voornamelijk bij het handmatig exporteren en samenvoegen van gegevens uit tellingen en stuklijsten. Het kan ook foutgevoelig zijn en vereist extra verificatie van een succesvolle opname door koolstoftools. Bovendien willen AEC-professionals niet vastzitten aan één enkele koolstofcalculator, aangezien verschillende calculators verschillende resultaten kunnen opleveren (bijvoorbeeld door onzekerheden in milieuproductverklaringen (Environmental Product Declarations, EPD’s)) en de vereisten inzake koolstofrapportage en certificering verschillen naargelang het project, het land of de eigenaar van de infrastructuur.

De toegevoegde integratie met EC3 zorgt niet alleen voor tijdwinst met een grotere nauwkeurigheid, maar biedt ook onzekerheidsschattingen van de EPD-gegevens en verhoogt de koolstoftransparantie dankzij de open-source/open-access strategie van Building Transparency. Gebruikers kunnen technische gegevens die door verschillende ontwerptools zijn gemaakt in één weergave opnemen met behulp van het Bentley iTwin-platform, een uniform rapport van materialen en hoeveelheden genereren en delen met verschillende tools voor koolstofanalyse, nu ook met EC3, via cloudsynchronisatie.

Een van de wederzijdse gebruikers die geïnteresseerd is in deze nieuwe integratie is WSP, die zowel de EC3-database als het Bentley iTwin-platform toepast op infrastructuurprojecten zoals het Interstate Bridge Replacement programma. “Voor WSP zijn de analyse en vermindering van de koolstofvoetafdruk absoluut noodzakelijk bij het plannen, ontwerpen, bouwen en exploiteren van een infrastructuurproject van begin tot eind”, zegt Thomas Coleman, vicepresident van WSP USA. “Het mogelijk maken van een betere iTwin-integratie met EC3 is voor ons van groot belang bij meerdere infrastructuurprojecten. De implementatie van deze koppeling zal de tijd en kosten van het genereren van op EC3 gebaseerde gedetailleerde analyses en rapporten over de ingebedde koolstof in de ontwerp- en bouwfase aanzienlijk verminderen. Uiteindelijk zien we deze samenwerking op de lange termijn als een volgende stap in de richting van open, altijd relevante en actuele digital twins voor infrastructuur, waarbij koolstofberekening en -optimalisatie intrinsiek en transparant zijn in alle stadia van de infrastructuurlevenscyclus in de hele waardeketen.”

Afbeelding:

Bijschrift: Toewijzing/Groepering; exporteren van grootheden naar EC3 vanuit een digital twin voor infrastructuur (via het Bentley iTwin-platform). Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Video: Voorbeeld van een koolstofberekening

Bijschrift: Demonstratie van een koolstofberekening met EC3 iTwin-platformintegratie. Video met dank aan Bentley Systems.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, spoor en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geoprofessionals van Seequent, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.500 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van circa een miljard dollar, verspreid over 186 landen.

www.bentley.com

Over Building Transparency

Building Transparency is een 501(c)3 non-profitorganisatie die vrij toegankelijke gegevens en tools aanbiedt ter ondersteuning van brede en snelle acties in de bouwsector om de rol van koolstof in de klimaatverandering aan te pakken. Building Transparency is opgericht in 2020 en host, beheert en onderhoudt de Embodied Carbon in Construction Calculator (EC3)-tool, die duizenden gedigitaliseerde EPD’s biedt in een gratis, open-source database, en tallyLCA, de tool voor levenscyclusanalyse van de non-profitorganisatie. Building Transparency streeft ernaar de middelen en kennis te verschaffen die nodig zijn om een betere toekomst voor gebouwen vorm te geven door het gebruik van de EC3-tool en tallyLCA te bevorderen, de officiële programma’s materialsCAN en ownersCAN op te zetten en samen te werken met beleidsmakers wereldwijd.

© 2022 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise en Seequent zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Persbericht
Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Kelly Ronna

Trevelino/Keller

KRonna@trevelinokeller.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr