20:48 uur 27-10-2022

Boehringer Ingelheim breidt het gebruik van Medidata Rave uit voor elektronische gegevensvastlegging in klinische onderzoeken

Samenwerking omvat toonaangevende technologieën en gedecentraliseerde klinische studiemogelijkheden om de studie-efficiëntie en patiëntbetrokkenheid te vergroten

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes, en Boehringer Ingelheim kondigden vandaag een vijfjarige verlenging aan van hun samenwerking op het bredere gebied van elektronische gegevensverzameling. De nieuwe overeenkomst breidt het gebruik van Rave EDC voor de klinische onderzoeken van Boehringer Ingelheim wereldwijd uit en omvat myMedidata, Medidata’s suite van innovatieve patiëntgerichte technologieën gericht op het verbeteren van de patiëntgerichtheid en diversiteit in gedecentraliseerde klinische onderzoeken (DCT’s).

De overeenkomst draagt bij aan de focus van Boehringer Ingelheim om patiënten op een zinvolle manier te betrekken door de schaalbare patiëntgerichte mogelijkheden van Medidata te bieden. Dit omvat het myMedidata-patiëntenportaal, een webgebaseerd platform met één bestemming, dat toegang biedt tot elektronische toestemming, elektronische klinische uitkomstbeoordeling (eCOA) en myMedidata LIVE-videobezoeken voor onderzoekers/patiënten.

“Als marktleiders hebben Boehringer Ingelheim en Medidata de verantwoordelijkheid om te innoveren ten bate van patiënten,” aldus Anthony Costello, CEO Patient Cloud bij Medidata. “Het wereldwijde bereik van Boehringer Ingelheim op therapeutische gebieden past perfect bij de schaalbare mogelijkheden van myMedidata en de rest van het Medidata Clinical Cloud-platform. Samen zullen we in staat zijn om de toegang en diversiteit van deelname aan een breed scala aan klinische programma’s snel te verbeteren.”

Het Medidata Decentralized Clinical Trials Program – het enige schaalbare, end-to-end aanbod in de branche – helpt een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop personen gegevens verstrekken, hoe medicijnen naar patiënten worden verzonden en hoe gegevens van klinische onderzoeken worden beheerd en gecontroleerd. Het belangrijkste is dat deze technologieën op afstand kansen creëren om de toegang, inclusie en betrokkenheid van patiënten in verschillende regio’s te verbeteren en de diversiteit van patiënten in klinische onderzoeken te verbeteren.

Boehringer Ingelheim heeft voortgebouwd op Medidata-technologieën, waaronder Rave EDC (elektronische gegevensverzameling), Coder, TSDV (gerichte verificatie van brongegevens) en Safety Gateway. Boehringer Ingelheim onderzoekt ook Medidata AI Intelligent Trials om geavanceerde analyses te leveren om de snelheid, het succes en de kwaliteit van klinische onderzoeken te verbeteren, en profiteert van Medidata Rave Imaging-technologie via diensten die worden gecontracteerd bij de beeldvormingsleveranciers van het bedrijf.

Medidata is een volledige dochteronderneming van Dassault Systèmes, dat met zijn 3DEXPERIENCE-platform gepositioneerd is om de digitale transformatie van life sciences in het tijdperk van gepersonaliseerde geneeskunde te leiden met het eerste end-to-end wetenschappelijke en zakelijke platform, van onderzoek tot commercialisering.

Over Medidata

Medidata leidt de digitale transformatie van life sciences en creëert hoop voor miljoenen patiënten. Medidata helpt bij het genereren van bewijs en inzichten om farmaceutische, biotech-, medische apparatuur- en diagnostische bedrijven en academische onderzoekers te helpen waarde te verhogen, risico’s te minimaliseren en resultaten te optimaliseren. Meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers van meer dan 2.000 klanten en partners hebben toegang tot ‘s werelds meest vertrouwde platform voor klinische ontwikkelings-, commerciële en praktijkgegevens. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Paris: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft het hoofdkantoor in New York City en heeft kantoren over de hele wereld om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen. Ontdek meer op www.medidata.com en volg ons @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, is een katalysator voor menselijke vooruitgang. We bieden bedrijven en mensen gezamenlijke virtuele 3D-omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door virtuele tweelingervaringen van de echte wereld te creëren met ons 3DEXPERIENCE-platform en -applicaties, verleggen onze klanten de grenzen van innovatie, leren en productie om een duurzamere wereld voor patiënten, burgers en consumenten te verwezenlijken. Dassault Systèmes biedt waarde aan meer dan 300.000 klanten van elke omvang, in alle sectoren, in meer dan 140 landen. Ga voor meer informatie naar www.3ds.com

3DEXPERIENCE, het Compass-pictogram, het 3DS-logo, CATIA, BIOVIA, GEOVIA, SOLIDWORKS, 3DVIA, ENOVIA, NETVIBES, MEDIDATA, CENTRIC PLM, 3DEXCITE, SIMULIA, DELMIA en IFWE zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault French Systèmes, een Frans ‘société européenne’ (handelsregister van Versailles # B 322 306 440), of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tom Paolella

Senior Director, Corporate Communications & Affairs

+1-848-203-7596

thomas.paolella@3ds.com

Paul Oestreicher

External Communications Director

+1-917-522-4692

paul.oestreicher@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr