11:09 uur 18-10-2022

FourKites octrooi toegekend voor ongekend inzicht in end-to-end zeevrachtdocumentatie

FourKites, dat zijn tweede patent in twee jaar tijd heeft verkregen, blijft de supply chain-innovatie leiden met een ongeëvenaard inzicht in de documentatie van zeevracht, om verladers te helpen vertragingen te beperken en kosten te minimaliseren.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Toonaangevend bedrijf voor zichtbaarheid van de supply chain FourKites kondigt vandaag aan dat het U.S. Patent Office aan het bedrijf Amerikaans patentnr. 11.461.731 heeft toegekend voor zijn unieke zeevrachtoplossingen. De zeevrachtoplossingen van FourKites bieden internationale verladers en hun partners volledig inzicht in alle complexe documentatie-eisen voor elk traject van elke zeevracht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221017005087/nl/

FourKites Awarded Patent for Unprecedented Visibility into End-to-End Ocean Documentation (Photo: Business Wire)

FourKites Awarded Patent for Unprecedented Visibility into End-to-End Ocean Documentation (Photo: Business Wire)

Deze mogelijkheden zijn beschikbaar voor de Dynamic Ocean®-klanten van FourKites en geven verladers bruikbare informatie en automatisering. Daardoor kunnen verladers snel en gemakkelijk ontbrekende, onjuiste of onvolledige documentatie opsporen en aanpakken.

Havenopstoppingen, scheepsvertragingen en onjuiste of onvolledige documentatie zijn veelvoorkomende uitdagingen voor verladers, die jaarlijks miljoenen dollars betalen aan oponthoud en liggelden (demurrage en detention, D&D). FourKites integreert internationale documentatie-eisen met de zichtbaarheid van zeevracht en automatiseert het afstemmen van specifieke documenten met zendingen. Dit zorgt ervoor dat tijdgevoelige zeevracht door de douane komt met correcte en volledige documentatie in elke fase van de reis.

“FourKites’ geautomatiseerde rapportage en tracering voor zeevracht biedt nauwkeurigere en realtime gegevens, waardoor Canfor sneller kan reageren op vragen van klanten, en met actuele informatie over onze komende zendingen die anders handmatig zouden moeten worden gevolgd,” aldus Bob Hayes, Vice President Global Supply Chain bij Canfor.

Dit laatste octrooi, dat volgt op de toekenning van Amerikaans patentnr. 11.017.347 voor de Smart Forecasted Arrival (SFA)-mogelijkheden van FourKites, onderstreept de toewijding van het bedrijf aan voortdurende innovatie om de meest complexe toepassingen in de supply chain aan te pakken.1

“We zijn verheugd om opnieuw wereldwijde supply chain-leiders unieke, baanbrekende mogelijkheden te bieden die een belangrijk en kostbaar supply chain-probleem aanpakken,” verklaarde de oprichter en CEO van FourKites, Mathew Elenjickal. “In tegenstelling tot andere oplossingen op de markt die track-and-trace zichtbaarheid bieden, voegen onze nieuwste zeevrachtinnovaties een intelligente laag van automatisering en end-to-end zichtbaarheid toe. Met deze gepatenteerde technologie kunnen internationale verladers profiteren van de voordelen van eenvoudige toegang tot de kritieke gegevens van de supply chain die ze nodig hebben om snellere oplossingen te stimuleren, proactief uitzonderingen te beheren en betere rapportage aan hun partners in de supply chain te bieden. Dit nieuwste patent brengt ons een stap dichter bij het bieden van zichtbaarheid in alles, overal.”

In de afgelopen jaren werden zeeverladers geconfronteerd met ongekende uitdagingen. Alleen al in de eerste helft van 2022 waren er verstoringen, zoals COVID-19-gerelateerde havensluitingen, containertekorten, arbeidsonderhandelingen en nieuwe wetgeving, die allemaal resulteerden in aanhoudende vertragingen en congestie. Volgens het Global Ocean-rapport van FourKites voor de eerste helft van het jaar, piekte de gemiddelde mondiale transittijd over zee op bijna 50 dagen en in vergelijking met de eerste helft van 2021 lagen de transittijden 19% hoger dan vorig jaar.

Verladers hebben daarom gekozen voor oplossingen die end-to-end zichtbaarheid en geavanceerde functionaliteit bieden voor het beheer van wereldwijde vracht. In de afgelopen 12 maanden is het aantal klanten van FourKites’ Dynamic Ocean – een van de meest geavanceerde oplossingen voor zichtbaarheid van zeevracht op de markt – met 80% toegenomen, waaronder aanname door grote internationale merken als Cardinal Health, LyondellBasell, McCain Foods, Roehm, Rove Concepts en Yamaha Motors. In dezelfde periode is het volume van FourKites voor het volgen van zeetransport met 240% gegroeid.

FourKites helpt verladers niet alleen om de escalerende D&D-tarieven te verminderen, maar stelt gebruikers ook in staat om de transportkosten te verlagen door prioriteit te geven aan containers die op het punt staan kosten op te lopen en historische prestaties en knelpunten te analyseren om zeevrachtzendingen te optimaliseren. End-to-end uitzonderingsbeheermogelijkheden maken het mogelijk om eenvoudig problemen met vertragingen in containers op te lossen, evenals het meten van belangrijke statistieken zoals tijdige levering en detentiekosten.

Over FourKites

Toonaangevend platform voor zichtbaarheid van de supply chain, FourKites®, breidt de zichtbaarheid uit van transport naar werven, magazijnen, winkels en verder. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,8 miljoen zendingen via weg, spoor, zee, lucht, pakket en koerier en bereikt meer dan 200 landen en gebieden. FourKites combineert real-time data en krachtige machine learning om bedrijven te helpen hun end-to-end supply chains te digitaliseren. Meer dan 1.100 van ‘s werelds meest erkende merken – waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 voedsel en drank bedrijven – vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en meer wendbare, efficiënte en duurzame supply chains te creëren. Voor meer informatie, kijk op https://www.fourkites.com/.

1 FourKites was de leider in het Critical Capabilities for Real-Time Transportation Visibility Platforms rapport van Gartner. voor geavanceerde gebruikssituaties, met inbegrip van mogelijkheden inzake bruikbaarheid, implementatie-inspanning, partners en carriernetwerken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Johnston

Europese PR Director FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr