19:44 uur 15-10-2022

Nieuwe Europese productiebasis voor lucht-water warmtepompen van Midea start met bouw in Italië

FELTRE, Italië–(BUSINESS WIRE)– Een nieuwe productiebasis voor lucht-water (ATW) warmtepompen van Midea, inclusief productielijnen, R&D-centrum voor warmtepompen en ondersteunende faciliteiten, start officieel met de bouw in Italië. De basis bevindt zich in de Clivet-fabriek in Feltre, Italië, aangezien Clivet een hoogwaardig commercieel airconditioningmerk is onder Midea Building Technology.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221014005600/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

De basis heeft een investering van 60 miljoen euro ontvangen en de verwachte jaarlijkse ATW-warmtepompcapaciteit zal 300.000 eenheden bereiken wanneer de faciliteit in het tweede kwartaal van 2024 in gebruik wordt genomen.

“Met het concept van ‘local for local,western for western’ zet Midea zich in om het merk Clivet uit te bouwen tot een mainstream merk in de pan-Europese HVAC-industrie,” aldus Cheng Lin, General Manager van Midea Building Technology Overseas Marketing.

Het productie- en werkgebied van het bedrijf in Feltre is groter dan 50.000 vierkante meter en het totale aantal werknemers overschrijdt de 700. Het heeft 35 verkoopkantoren, 260 retailerkanalen en 160 servicepunten in Italië met vestigingen in het VK, Duitsland, Frankrijk, Zuidoost-Europa, de Verenigde Arabische Emiraten en India.

Na voltooiing zullen de belangrijkste materialen van de ATW-warmtepomp, zoals waterpomp en platenwisselaar, in Europa worden ingekocht en zal de levertijd van warmtepompproducten worden teruggebracht van de oorspronkelijke vijf maanden naar één maand. Dit zal de productiecapaciteit en leveringsefficiëntie van de algehele op maat gemaakte warmtepompoplossingen in Europa verder verbeteren, de veiligheidsproblemen van de wereldwijde toeleveringsketen van warmtepompen oplossen en de invloed en uitgebreide concurrentiepositie van Midea Building Technology in Europa flink vergroten.

Nu koolstofneutraliteit centraal staat, is de ATW-warmtepomp, als apparaat voor het gebruik van hernieuwbare energie, een van de meest efficiënte manieren van elektrische verwarming. Vergeleken met kolengestookte ketels kunnen warmtepompen de koolstofuitstoot met 60-80 procent verminderen. Tegen de achtergrond van stijgende prijzen voor fossiele energie en de geleidelijke uitvoering van het ‘RepowerEU’-plan van de EU, is Europa begonnen de traditionele verwarming op fossiele brandstoffen geleidelijk te vervangen door verwarming met warmtepompen.

Momenteel worden warmtepompproducten ook een belangrijke groeipool van Midea Group. Uit branchegegevens blijkt dat de totale warmtepompexport van Midea in de eerste zeven maanden van dit jaar met 215 procent is gestegen, waarbij de export naar de Chinese warmtepompindustrie het voortouw neemt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lori Luo

+8613512784739

luory17@midea.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr