03:55 uur 14-10-2022

State of the Art-tentoonstelling in Paris+ par Art Basel 2022, gepresenteerd door Tezos

 • State of the Art, gepresenteerd door Tezos op Paris+ par Art Basel, zal van 20 t/m 23 oktober 2022 te zien zijn in het Grand Palais Éphémère.
 • De tentoonstelling toont vier afdrukken van visionaire generatieve kunstenaars Zancan en William Mapan.
 • Met de live mint-ervaring van fx(hash) kunnen bezoekers in realtime een unieke generatieve kunst-NFT minten en ontvangen. De installatie bevat generatieve kunstwerken van Julien Espagnon, Olivier Bodini, Ada.Ada.Ada en Eliza SJ.
 • De Tezos NFT Speaker Series wordt gehouden in het nabijgelegen Le Bal de la Marine van vrijdag 21 oktober om 10:00 uur t/m zondag 23 oktober om 17:30 uur CET. Bekijk hier het volledige schema.
 • Tezos, een energiezuinige blockchain, heeft wereldwijde bekendheid gekregen als een platform bij uitstek voor artiesten die op duurzame en verantwoorde wijze NFT’s willen minten.

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– De hedendaagse renaissance van generatieve kunst zal dit jaar in de schijnwerpers staan op Paris+ par Art Basel op de baanbrekende tentoonstelling – State of the Art, gepresenteerd door Tezos. Deze unieke interactieve tentoonstelling van Tezos, een energiezuinige blockchain, viert de unie van transformatieve technologie en een disruptie van het traditionele kunstlandschap dat de generatieve kunst is.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221013005960/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

De Tezos-tentoonstelling zal drie componenten van de digitale kunstwereld samenbrengen: curatie, eigendom en tentoonstelling. Het zal vier ingelijste afdrukken bevatten van gerenommeerde generatieve kunstenaars Zancan en William Mapan. Het project van Mapan, Dragons, is gemaakt door onverwachte output van een eerder stuk code te verkennen, terwijl de tentoongestelde iteratie van Garden, Monoliths een geregenereerde versie is van het originele kunstwerk dat speciaal voor deze show door Zancan is gemaakt. Deze stukken benadrukken de plooibare aard van generatieve kunst met een verrassingselement.

De werken van Zancan en Mapan worden aangevuld met vier live mint-stations met generatieve kunstwerken van Julien Espagnon, Olivier Bodini, Ada Ada Ada en Eliza SJ. Bezoekers zullen unieke generatieve stukken van deze kunstenaars live vanaf Paris+ minten!

Blockchains zoals Tezos helpen het digitale canvas voor generatieve kunstenaars opnieuw te bedenken. De State of the Art-tentoonstelling nodigt bezoekers uit om uit de eerste hand het snijpunt van kunst en technologie te ervaren en hoe de NFT’s van Tezos de vroegere grenzen van de kunstwereld verleggen, waardoor deze toegankelijker en inclusiever wordt.

De kern van de tentoonstelling is fx(hash), een generatief kunstplatform gebouwd op de Tezos-blockchain. fx(hash) is uniek in de NFT-kunstwereld omdat het kunstenaars, verzamelaars en curatoren voorziet van open tools voor het creëren, verzamelen en delen van generatieve kunst naast een bruisende geïntegreerde marktplaats. fx(hash) zal de interactieve live mint-ervaring van de installatie mogelijk maken, waarbij bezoekers een QR-code zullen scannen om het proces van het creëren van een geheel nieuw, uniek kunstwerk, autonoom weergegeven door de code van de kunstenaar, in gang te zetten. Eenmaal gemaakt, wordt het unieke kunstwerk gemint als een NFT, op het scherm weergegeven in de installatie en in realtime geschonken aan de bijbehorende portemonnee van de bezoeker.

State of the Art bevat ook een selectie werken van baanbrekende generatieve kunstenaars die de wereldwijde, diverse kunstgemeenschap van Tezos vertegenwoordigen. Uitgelichte artiesten zijn onder meer DisruptedStar, Melissa Wiederrecht, Amber Vittoria, Hevey, Lisa Orth, loackme, ciphrd, Cyril Diagne, Sarah Ridgley en Jess Hewitt.

De kunstgemeenschap van Tezos organiseert de Tezos NFT Speaker Series naast de Paris+ conversatieserie in Le Bal de la Marine, een boot aangemeerd in de buurt van de Eiffeltoren. Door de gemeenschap samengestelde programmering bevat vertegenwoordigers van instellingen zoals Quotidien de l’Art, Francisco Carolinum Linz, Serpentine Galleries, Nxt Museum, Vertical Crypto Art, Sotheby’s en fx(hash).

De sprekersserie zal onderzoeken wat kunstenaars, verzamelaars, galerieën en musea moeten weten over web3 en kunst op de blockchain. De programmering is op vrijdag 21 oktober van 10:00 – 12:00 uur; zaterdag 22 oktober van 10:00 – 12:00 uur; en zondag 23 oktober van 10:00 – 17:30 uur CET. De Tezos NFT Speakers Series omvat de uitgelichte onderstaande panels en meer:

De NFT Collectors Spotlight. Vrijdag 21 oktober om 10:00 uur CET.

 • Micol Ap, oprichter van Vertical Crypto Art (presentator)
 • Brian Beccafico (Arthemort), NFT-specialist bij Sotheby’s
 • Sylvain Levy, medeoprichter, DSL Collection
 • Sandy Rower, President van de Calder Foundation

Museums and NFTs: A Love Story? Zaterdag 22 oktober om 10:00 uur CET.

 • Magali Lesauvage, adjunct-hoofdredacteur bij Quotidien de l’Art (presentatrice)
 • Diane Drubay, hoofd Art bij TZ Connect
 • Alfred Weidinger, directeur, Francisco Carolinum Linz
 • Tamar Clarke-Brown, curator, Serpentine Galleries
 • Maja Hoffmann, oprichter, LUMA Foundation

The Evolution of Generative Art. Zondag 23 oktober om 12:30 uur CET.

 • Dr. Nina Roehrs, Kunsthalle Zürich (presentatrice)
 • Baptiste Crespy, oprichter van fx(hash)
 • Zancan, kunstenaar
 • Ada Ada Ada, kunstenaresse
 • Dr. Lev Manovich

Het Tezos-ecosysteem organiseert ook een NFT Open House op woensdag 19 oktober om 16:00-18:00 uur CET in de Tezos-tentoonstelling in de Partner Hall in het Grand Palais Éphémère voor champagne en een kans om NFT’s en de evoluerende relatie te bespreken tussen kunst en technologie.

Het energiezuinige ontwerp van Tezos en de lage kosten voor het minten en afhandelen van NFT’s hebben een diverse wereldwijde gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en bouwers aangetrokken. Nu Tezos de thuisbasis is van grote NFT-platforms zoals fx(hash), objkt.com en Teia.art, kiezen meer artiesten ervoor om op Tezos te creëren dan ooit tevoren. In minder dan een jaar zijn meer dan 1,2 miljoen unieke werken van generatieve kunst verzameld op fx(hash).

State of the Art, gepresenteerd door Tezos zal van 20 t/m 23 oktober 2022 te zien zijn in Paris+ par Art Basel in Parijs, in het Grand Palais Éphémère. Bezoek parisplus.artbasel.com voor meer informatie.

Ga voor meer informatie over fx(hash) naar fxhash.xyz en volg @fx_hash_ op Twitter.

Ga voor meer informatie over Tezos naar Tezos.com en volg @Tezos op Twitter.

Bekijk de volledige Tezos NFT-tentoonstelling en Speaker Series op https://tezos.com/events/paris-plus. Alle talks worden live gestreamd en zijn na het evenement beschikbaar.

Persmap en afbeeldingen zijn hier te vinden.

Over Tezos:

Tezos is slim geld en herdefinieert wat het betekent om waarde vast te houden en uit te wisselen in een digitaal verbonden wereld. Tezos is een zelf-upgradebare en energiezuinige Proof of Stake-blockchain met een bewezen staat van dienst en past naadloos de innovaties van morgen toe zonder netwerkverstoringen vandaag. Ga voor meer informatie naar www.tezos.com.

Over Tezos x Art:

Tezos, een energiezuinige blockchain, heeft wereldwijde bekendheid gekregen als een platform bij uitstek voor kunstenaars die op duurzame en verantwoorde wijze NFT’s willen minten. De Tezos NFT-kunstgemeenschap is de thuisbasis van een divers, wereldwijd netwerk van kunstenaars, verzamelaars en bouwers die NFT’s onderzoeken als een nieuw medium voor creatieve expressie. De kunstgemeenschap van Tezos was te zien op Art Basel in Miami Beach 2021, Art Basel in Hong Kong 2022, Art Basel in Basel 2022, Biënnale van Venetië 2020, SXSW 2022 en meer. De Tezos Foundation, een non-profitorganisatie in het Tezos-ecosysteem, heeft onlangs de Tezos Foundation Permanent Art Collection opgericht, een inspanning van $ 1 miljoen om opkomende kunstenaars van over de hele wereld te ondersteunen – samengesteld door activist en commentator Misan Harriman, voorzitter van het Southbank Centre in Londen. Nu Tezos de thuisbasis is van grote NFT-platforms zoals fx(hash), Objkt.com en Teia.art, kiezen meer kuntsenaars ervoor om op Tezos te creëren dan ooit tevoren.

Over Zancan:

Zancan, een voormalig olieschilder en veteraan-programmeur, werkt op het snijpunt van figuratieve en generatieve kunsten. Hij ontwikkelde zijn eigen plottersoftware waarmee hij zijn steeds complexere ontwerpen kon uitvoeren. Zancan beweert betoverd te zijn door dichtheid, weelderige planten en bomen.

Over William Mapan:

William Mapan is een kunstenaar, codeur en leraar gevestigd in Frankrijk. Hij is het meest bekend om zijn series Dragons (2021) en Anticyclone (2022), en zijn werk is gewijd aan het overbruggen van werelden door middel van kleur, textuur en compositie om het onverwachte te creëren.

Over Art Basel:

Art Basel, opgericht in 1970 door galeriehouders uit Basel, organiseert tegenwoordig ‘s werelds belangrijkste kunsttentoonstellingen voor moderne en hedendaagse kunst, in Basel, Miami Beach, Hong Kong en Parijs. Gedefinieerd door de gaststad en -regio, is elke show uniek, wat tot uiting komt in de deelnemende galerijen, gepresenteerde kunstwerken en de inhoud van parallelle programmering die voor elke editie in samenwerking met lokale instellingen wordt geproduceerd. De betrokkenheid van Art Basel gaat verder dan kunstbeurzen via nieuwe digitale platforms en nieuwe initiatieven zoals The Art Basel and UBS Global Art Market Report, Intersections: The Art Basel Podcast en The BMW Art Journey. The Financial Times is de wereldwijde mediapartner. Ga voor meer informatie naar artbasel.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Reid Yager

Global Director Communications

Tezos

Reid.Yager@blokhaus.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr