01:24 uur 02-04-2022

Langverwachte ‘Tenderbake’-upgrade zorgt voor een revolutie in de Tezos Blockchain

Proof-of-stake blockchain Tezos implementeert een revolutionaire upgrade die snellere transacties belooft, soepeler lopende dapps en bereidt zich voor op langverwachte schaalplannen met rollups.

  • Ithaca 2, de negende upgrade naar het Tezos-protocol is geactiveerd.
  • Nieuw Tenderbake-consensusalgoritme verlaagt bloktijden en verbetert de finaliteit.
  • Ontwikkelaars van Tezos-ecosysteem kondigen plannen aan voor upgradevoorstellen met schaaloplossingen met hoge doorvoer op basis van optimistische transactie- en slimme contractbundels, wat de weg vrijmaakt voor WebAssembly- en EVM-compatibiliteit.

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Tezos, een van de originele en langstlopende Proof-of-Stake-blockchains, heeft de negende upgrade van het protocol geactiveerd, met de codenaam ‘Ithaca 2’, nadat er over was gestemd door de Tezos-gemeenschap. Ithaca 2 vervangt het huidige consensusalgoritme (Emmy*) door Tenderbake. Het is een revolutionaire upgrade die de weg vrijmaakt voor een nieuw tijdperk van innovatie voor het Tezos-protocol. Het nieuwe Tenderbake-consensusalgoritme maakt kortere bloktijden mogelijk, wat resulteert in snellere transacties en soepeler lopende toepassingen op Tezos.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220331006104/nl/

De Ithaca 2-upgrade is een ongekende prestatie voor blockchains en open-source gedecentraliseerde software. Het demonstreert de effectiviteit van het Tezos-governance-kader dat is gecreëerd om spectaculaire veranderingen in het ontwerp mogelijk te maken. Naast Tenderbake bereidt Ithaca 2 het Tezos-protocol verder voor op ambitieuze schaalbaarheidsplannen, zoals rollups voor WebAssembly en EVM-compatibiliteit met pre-checking, een lichtgewicht validatieschema voor de mempool dat de algehele doorvoer zal verhogen. Ten slotte vermindert de Ithaca 2-upgrade de vereiste om een netwerkvalidator (‘bakker’) te worden met 25% van 8.000 tez naar 6.000 tez, waardoor het gedecentraliseerde karakter van Tezos wordt versterkt.

Het geavanceerde governance-kader van Tezos is ontworpen om te evolueren en stelt het in staat om geavanceerde innovaties uit de hele blockchain-industrie te integreren via het bewezen zelfaanpassingsmechanisme. Zo werden afgeschermde transacties van het Zcash Sapling-protocol geïntroduceerd in de Edo-upgrade en werd het consensusalgoritme Tenderbake, gebaseerd op Tendermint uit het Cosmos-protocol, geïntroduceerd in de nieuwste Ithaca 2-upgrade. Een schaalaankondiging van Tezos-ecosysteemontwikkelaars in maart 2022 beschreef voorstellen voor optimistische rollups, gemodelleerd op Arbitrum, een populair rollup-systeem op Ethereum, en zk-rollups op basis van toonaangevend industrieel onderzoek. Met deze regelmatige upgrades blijft Tezos zowel de beste kerntechnologie in zijn klasse bieden als toonaangevende functies op het gebied van privacy, schaalbaarheid en beveiliging.

In het afgelopen jaar heeft Tezos een enorme groei gezien in gebruikersactiviteit, waarbij slimme contractoproepen per maand toenamen van 100.000 in januari 2021 tot meer dan 6,2 miljoen in januari 2022. Tezos blijft de acceptatie en het momentum zien groeien met historische technische integraties door toonaangevende sportfranchises en wereldwijde merken zoals Red Bull Racing, Manchester United, The Gap, Kia en meer. Door voort te bouwen op Tezos, tonen marktleiders hun vertrouwen in Tezos als de energiezuinige, goedkope blockchain bij uitstek voor de Web3-revolutie.

Het ecosysteem van Tezos bestaat uit duizenden bouwers en makers die projecten ontwikkelen op de toepassinglaag voor kunst en cultuur, financiële diensten en meer. In het afgelopen jaar heeft het ecosysteem de acceptatie zien floreren doordat gebruikers, ontwikkelaars, merken, durfkapitaalbedrijven, strategische medewerkers en anderen middelen inzetten om Tezos op nieuwe manieren te bouwen en te laten groeien.

Tezos is een energiezuinig Proof-of-Stake blockchain met een gemiddelde jaarlijkse energievoetafdruk van 17 personen. Ga voor meer informatie over Tezos naar Tezos.com.

Over Tezos:

Tezos is slim geld en herdefinieert wat het betekent om waarde te behouden en uit te wisselen in een digitaal verbonden wereld. Tezos is een zelf-upgradebare en energiezuinige blockchain met een bewezen staat van dienst. Het past naadloos de innovaties van morgen toe zonder netwerkverstoringen vandaag. Ga voor meer informatie naar tezos.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

John O’Brien

tezos@strangebrewstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr