21:15 uur 04-10-2022

AMCS neemt Utility Cloud over om zijn digitale oplossingen uit te breiden

De overname verbetert AMCS’ operations management-oplossingen voor nutsbedrijven en energiesector

LIMERICK, Ierland–(BUSINESS WIRE)– AMCS, de toonaangevende wereldwijde leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, recycling- en hulpbronnensectoren, heeft vandaag aangekondigd dat het Utility Cloud heeft overgenomen, een toonaangevend in de VS gevestigd beheerplatform voor nutsbedrijven voor een onbekend bedrag. Deze overname vormt een uitbreiding van de AMCS-strategie om technologieën naar nutsklanten te brengen om hen te helpen hulpbronnen duurzaam te beheren, de productiviteit te verhogen en bedrijfsresultaten te verbeteren, terwijl de klanttevredenheid wordt verbeterd.

Utility Cloud biedt een Cloud gebaseerd softwareplatform voor operationeel beheer waarmee operators van kritieke infrastructuur kritieke operationele gegevens kunnen organiseren, actie kunnen ondernemen en erover kunnen rapporteren. Utility Cloud is gebouwd om de efficiëntie te maximaliseren en het toezicht te verbeteren en helpt zijn wereldwijde gebruikersbestand om complexe regelgevende en operationele workflows te vereenvoudigen en tegelijkertijd de veiligheid van werknemers en de gemeenschappen die zij bedienen te waarborgen.

AMCS Acquires Utility Cloud to Expand Its Digital Solutions

Acquisition enhances AMCS’ operations management solutions for utilities and energy sector

LIMERICK, Ireland–(BUSINESS WIRE)– AMCS, the leading global supplier of integrated software and vehicle technology for the environmental, recycling, and resources industries, today announced that it has acquired Utility Cloud, a leading U.S.-based utility operations management platform for an undisclosed amount. This acquisition expands AMCS’ strategy to bring technologies to utility customers to help them sustainably manage resources, increase productivity, and enhance their bottom line while improving customer satisfaction.

Utility Cloud provides a cloud-based operations management software platform to enable operators of critical infrastructure to organize, action, and report against critical operational data. Built to maximize efficiency and improve oversight, Utility Cloud helps its global user base to simplify complex regulatory and operational workflows while ensuring the safety of employees and the communities they serve.

“The mission of AMCS is to optimize the sustainable use and production of resources such as water and energy. Our utilities customers are at the forefront of harnessing the benefits of digital transformation, using our technology to modernize their operations. Utility Cloud is a perfect fit within our portfolio of solutions which help utilities manage assets, reduce operational overhead, and increase customer engagement,” said Jimmy Martin, CEO, AMCS.

“AMCS is the ideal catalyst to accelerate the value we bring to our customers and end markets,” said Dan Calano, CEO, Utility Cloud. “Our combined customers will benefit from the expanded capabilities of the global AMCS organization.”

The acquisition follows AMCS’ recent purchase of Utilibill, a purpose-built customer management and billing solution for the utilities industry.

For more information, visit amcsgroup.com/utilities.

About AMCS

AMCS is headquartered in Limerick, Ireland with offices in North America, Europe, and Australia employing over 1000 people across 18 countries. AMCS is a global leader of integrated software and vehicle technology for the environmental, recycling, and resource industries and offers optimization solutions to the broader transport and logistics market. AMCS helps over 4,000 customers globally to reduce their operating costs, increase asset utilization, optimize margins, and improve customer service. Their enterprise software and SaaS solutions deliver digital innovation to the emerging circular economy around the world.

About Utility Cloud

Utility Cloud is the only operations management software built for compliance. Powerful and highly configurable, Utility Cloud lets you automate workflows, track asset health, streamline reporting, avoid errors from manual data collection and stay compliant – quicker and more accurately than ever before. More information can be found at www.utilitycloud.us.

Contacts

Mark Abbas, CMO

PR@amcsgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr