09:00 uur 02-09-2022

Panasonic versnelt investering in lucht/water warmtepompproductie in Tsjechische fabriek

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft Panasonic Corporation aangekondigd dat, tot het einde van het fiscale jaar in maart 2026, het circa 20 miljard yen (ong. 145 miljoen euro) in de Tsjechische fabriek gaat investeren om de productie van lucht/water warmtepompen (A2W), waar in Europa een groeiende vraag naar is, te versterken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220830005719/nl/

Panasonic’s heat pump factory in Pilsen, Czech Republic (Photo: Business Wire)

Panasonic’s heat pump factory in Pilsen, Czech Republic (Photo: Business Wire)

Lucht/water warmtepompen, die warmte uit de lucht halen en weer gebruiken, stoten minder CO2 uit dan conventionele verwarming die fossiele brandstoffen gebruiken. De vraag naar milieuvriendelijke verwarmingssystemen groeit hard op de Europese markt.

Panasonic begon in 2018 met de productie van A2W-binnenunits in zijn fabriek in Pilzen, Tsjechië (Panasonic AVC Networks Czech [PAVCCZ]). Sindsdien speelt het snel in op de behoeften van de Europese markt en bespaart het tegelijkertijd verdere uitstoot door lokaal te produceren voor de markt in Europa.

Momenteel vindt in Europa een snelle verschuiving plaats in energiebronnen, waarbij gas en andere fossiele brandstoffen gereduceerd worden en tegelijkertijd meer elektrificatie mogelijk wordt gemaakt. Vanwege het toenemende milieubewustzijn en de recente omstandigheden rond de energievoorziening, is de dringende behoefte ontstaan bij Panasonic om een productiecapaciteit te creëren die aan deze groeiende vraag kan voldoen.

Door de investering kan PAVCCZ komend boekjaar starten met de productie van buitenunits, naast de binnenunits die al in productie zijn. Het bedrijf streeft ernaar zijn jaarlijkse productiecapaciteit te verhogen naar 500.000 units tot het einde van het fiscale jaar in maart 2026.

De Panasonic A2W-warmtepomp beschikt over een unieke technologie waarmee verwarmingen hun verwarmingscapaciteit zelfs bij lage buitentemperaturen behouden. Het bedrijf lanceerde het afgelopen fiscale jaar ook een op IoT gebaseerd onderhoudsbedrijf in Denemarken en is zijn activiteiten blijven uitbreiden via een uitgebreide verkoopstructuur in elk land. Panasonic streeft naar verdere groei in de verwarmings-, koelings- en ventilatiesector, één van de belangrijkste activiteiten, en draagt tegelijkertijd bij aan het wereldwijde milieu.

Gegevens Tsjechische fabriek

Naam

Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o. (PAVCCZ)

Locatie

U Panasoniku 1, 320 84 Plzen, TSJECHISCHE REPUBLIEK

Datum van oprichting

13 maart 1996

Activiteiten

Fabricage van lucht/water warmtepompen en Blu-ray-spelers/-recorders

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Wildwood PR

Lorraine Nugent

Lorraine.nugent@wildwoodpr.com

Molly Barnes

Molly.barnes@wildwoodpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr