17:48 uur 03-08-2020

Panasonic Corporation kondigt verificatie aan van remmend effect van hydroxylradicalen in water (elektrostatisch verstoven waterdeeltje van nanoformaat) op nieuw coronavirus (SARS-CoV-2)

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Panasonic Corporation heeft vandaag aangekondigd dat het, in samenwerking met Mayo Yasugi, universitair hoofddocent, afdeling Diergeneeskunde, Graduate School of Life and Environmental Sciences, Osaka Prefecture University, het remmende effect van de hydroxylradicalen in water (elektrostatisch verstoven waterdeeltje van nanoformaat) heeft geverifieerd op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2).

Hydroxylradicalen in water zijn deeltjesionen die hydroxylradicalen bevatten die worden gegenereerd door een hoge spanning toe te passen op vocht in de lucht. Ze worden gekenmerkt door een sterk oxidatieve en zeer reactieve werking. Panasonic heeft de afgelopen 20 jaar sinds 1997 onderzoek gedaan naar deze technologie en de effectiviteit ervan geverifieerd op verschillende gebieden, waaronder het remmen van pathogene micro-organismen (bacteriën, schimmels en virussen) en allergenen, waarbij PM2,5-componenten worden afgebroken die nadelige effecten hebben op het menselijk lichaam*1.

In 2012 voerde Panasonic een virusklaringstest uit met een externe organisatie en bevestigde het bedrijf de effectiviteit van elk van de 4 categorieën in termen van biologische kenmerken. Op basis van dit resultaat kondigde Panasonic aan dat de technologie van ‘hydroxylradicalen in water’ naar verwachting een remmend effect zal hebben op nieuwe virussen*2.

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) van de huidige wereldwijde pandemie is zo’n nieuw type virus. Tests op de Osaka Prefecture University hebben nu bevestigd dat de hydroxylradicalen in water inderdaad een remmend effect hebben op dit virus. Deze tests zijn uitgevoerd in een gesloten laboratoriumomgeving en waren niet bedoeld om de werkzaamheid ervan in ongecontroleerde woonruimtes te beoordelen.

Panasonic zal het potentieel van de technologie van ‘hydroxylradicalen in water’ blijven onderzoeken om mogelijke risico’s in verband met luchtverontreiniging, zoals nieuwe pathogene micro-organismen, aan te pakken, met als doel het creëren van gezonde omgevingen voor mensen over de hele wereld.

Als referentie:

Testen van remmend effect van hydroxylradicalen in water (elektrostatisch verstoven waterdeeltje van nanoformaat) op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

  • Overzicht

Een vergelijkende verificatie werd uitgevoerd in een testruimte van 45 l die het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) bevatte met en zonder blootstelling aan hydroxylradicalen in water.

  • Resultaten

Meer dan 99% van de activiteit van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) werd binnen 3 uur geremd.

Opmerking: deze verificatie was bedoeld om fundamentele onderzoeksgegevens te genereren over de effecten van hydroxylradicalen in water op het nieuwe coronavirus in laboratoriumomstandigheden die verschillen van die in woonruimtes. Het is niet ontworpen om productprestaties te evalueren.

  • Methodologie en data

Organisatie: Osaka Prefecture University

Periode: juli 2020

Betreffende: nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

Apparaat: generator voor ‘hydroxylradicalen in water’

Methode:

– De generator voor ‘hydroxylradicalen in water’ wordt op 15 cm van de vloer in de testruimte van 45 liter geïnstalleerd.

– Een met de virusoplossing geïnoculeerd stuk gaas werd in een petrischaal geplaatst en gedurende een vooraf bepaalde tijd blootgesteld aan ‘hydroxylradicalen in water’.

– De virus-infectieuze titer werd gemeten en gebruikt om het remmingspercentage te berekenen.

– Dezelfde test werd driemaal uitgevoerd om de reproduceerbaarheid te bevestigen.

  • Gegevens over resultaten

Proefpersoon

Uren

Remmingspercentage*

SARS-CoV-2

Eerste keer

3 uur

99,7%

Tweede keer

3 uur

99,9%

Derde keer

3 uur

99,9%

*Berekening van Panasonic

Opmerkingen:

*1: belangrijkste berichten over verificatiegevallen

– 12 mei 2009: Positieve effecten van geladen waterdeeltjes op virussen, bacteriën en landbouwchemicaliën werden geverifieerd.

– 20 oktober 2009: Het remmende effect van geladen waterdeeltjes op het nieuwe influenzavirus werd geverifieerd.

– 20 februari 2012: Het onderdrukkingseffect van geladen waterdeeltjes op huisdiergerelateerde allergenen, bacteriën, schimmels en virussen werd geverifieerd.

– 16 januari 2014: Elektrostatisch vernevelde waterdeeltjes van nanoformaat breken PM2.5-componenten effectief af en remmen de groei van schimmels die aan geel zand vastzitten.

*2: 26 januari 2012: Virusonderdrukkingseffect van geladen waterdeeltjes werd geverifieerd door de virusklaringstest. Mede geverifieerd met Charles River Biopharmaceutical Services GmbH, een Duitse testorganisatie.

Over Panasonic

Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica-, woningbouw-, automobiel- en B2B-sector. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, is internationaal gegroeid en heeft nu 528 dochterondernemingen en 72 gelieerde ondernemingen wereldwijd, met een geconsolideerde netto-omzet van 7,49 biljoen yen voor het jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door innovatie over divisielijnen heen, gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten te creëren. Voor meer informatie over Panasonic: https://www.panasonic.com/global.

# # #

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Panasonic Corporation

Global Communications Department

https://news.panasonic.com/global/contacts/

Tanya Houston

Tanya.Houston@wildwoodpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr