19:26 uur 24-08-2022

ABEC kondigt investering van $ 11 miljoen aan in een nieuwe productiefaciliteit in North Carolina

ABEC zet proactieve investeringen voort ter ondersteuning van brede acceptatie door de industrie van zijn Custom Single Run (CSR®)-bioproductieoplossingen voor eenmalig gebruik

BETHLEHEM, Pa.–(BUSINESS WIRE)– ABEC, een wereldwijde leverancier van technische oplossingen en diensten voor biotechnologische productie, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 11 miljoen zal investeren om de productiecapaciteit voor wegwerpcontainers (DC) voor eenmalig gebruik uit te breiden voor zijn CSR-oplossingen voor bioproductie. Het project van het bedrijf in Wilson, NC omvat een faciliteit van 4600 vierkante meter op 13 hectare, die zal worden uitgerust met een ISO-7-cleanroom en ultramoderne productieapparatuur. De nieuwe faciliteit wordt de derde wereldwijde DC-productielocatie van ABEC en zal naar verwachting aan het begin van het tweede kwartaal van 2023 volledig operationeel zijn.

De CSR-technologie van ABEC laat aanzienlijke kosten- en prestatievoordelen zien ten opzichte van andere beschikbare oplossingen voor eenmalig gebruik. ABEC heeft een revolutie teweeggebracht in de verwerking voor eenmalig gebruik met grootschalige technologie en prestaties op alle schalen die vergelijkbaar zijn met traditionele roertank- en roestvrijstalen systemen, inclusief het inherente vermogen om de condities te bereiken die nodig zijn voor de nieuwste processen met hoge dichtheid. ABEC is ook de enige leverancier die volledige flexibiliteit biedt in apparatuur en DC-ontwerp om de productiviteit te optimaliseren, evenals een open-architectuurbenadering om volledige controle door klanten over de levenscyclus en toeleveringsketen van hun apparatuur mogelijk te maken. Dit resulteert in een brede acceptatie van CSR in alle segmenten van de biofarmaceutische industrie, waaronder wereldwijde multinationals, contractontwikkelings- en productieorganisaties (CDMO’s) en kleine biotechbedrijven.

De productiecapaciteit voor eenmalig gebruik van ABEC is gericht op CSR-producten, en ABEC levert momenteel DC’s wereldwijd vanuit ISO-7-cleanrooms in Fermoy, Ierland, en vanuit zijn hoofdkwartier in Bethlehem, PA, VS. De toevoeging van de faciliteit in Wilson, NC zal ervoor zorgen dat ABEC de kortste DC-doorlooptijden in de industrie blijft bieden. ABEC is van plan om in Wilson County 251 banen te creëren voor hoogopgeleide werknemers zoals ingenieurs en productiepersoneel. ABEC rekruteert actief talent om zich bij het ABEC-team te voegen voor al zijn faciliteiten, waaronder Springfield, MO en Bethlehem, PA.

“We zijn verheugd dat de industrie de waarde van onze CSR-producten erkent en we zijn enthousiast over onze investering in Wilson,” aldus Scott Pickering, CEO en voorzitter van ABEC. “We kijken ernaar uit om nieuwe langetermijnpartnerschappen in het gebied op te bouwen en onze klanten wereldwijd te ondersteunen vanuit deze nieuwe locatie.”

Gouverneur Cooper kondigt aan dat ABEC, een bedrijf in biotechnologische productieapparatuur, 251 banen zal creëren in Wilson County

Over ABEC

Sinds 1974 is ABEC een wereldleider in het leveren van technische oplossingen en diensten voor productie in de biotechindustrie. Een meerderheid van ‘s werelds farmaceutische en biotechbedrijven zijn ABEC-klanten; met veel van de toonaangevende therapieën van vandaag vervaardigd door processen en apparatuur die zijn ontworpen, vervaardigd, geïnstalleerd en onderhouden door ABEC. De unieke waarde van ABEC is gebaseerd op een lange ervaring, volledige interne capaciteiten, een op maat gemaakte, flexibele aanpak en geloofwaardigheid op lange termijn. Of het nu gaat om het toevoegen van capaciteit of het verbeteren van bestaande faciliteiten, de kant-en-klare oplossingen en ondersteunende diensten van ABEC verlagen de totale kosten en time-to-market en leveren maximale productiviteit. Ga voor meer informatie over ABEC naar abec.com, stuur een e-mail naar info@abec.com en volg ons op LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Susan Cooper-Curcio

Director Marketing

+1 (610) 861 4666

scurcio@abec.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr