22:52 uur 01-03-2022

ABEC zet proactieve investering in productiecapaciteit voor eenmalig gebruik voort

Cleanroom-uitbreiding in vestiging in Fermoy, Co. Cork, Ierland afgerond om toekomstige groei te ondersteunen

BETHLEHEM, Pa.–(BUSINESS WIRE)– ABEC, een wereldwijde leverancier van technische oplossingen en diensten voor biotechnologische productie, heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van een uitbreiding van zijn cleanroom in Fermoy, Ierland, voor de productie van wegwerpcontainers (DC) voor eenmalig gebruik. De uitbreiding vergroot het totale vloeroppervlak in Fermoy tot meer dan 880 vierkante meter en omvat ultramoderne geautomatiseerde productieapparatuur. De uitbreiding is volledig operationeel en komt op een cruciaal moment voor de biofarmaceutische industrie, aangezien veel klanten levertijden van een jaar of meer noemen van andere leveranciers.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220301005410/nl/

ABEC announced the completion of an expansion of its Fermoy, Ireland cleanroom for single-use disposable container (DC) manufacturing. The expansion increases total floorspace in Fermoy to 9,500 square feet and includes state-of-the-art automated manufacturing equipment. (Photo: Business Wire)

ABEC announced the completion of an expansion of its Fermoy, Ireland cleanroom for single-use disposable container (DC) manufacturing. The expansion increases total floorspace in Fermoy to 9,500 square feet and includes state-of-the-art automated manufacturing equipment. (Photo: Business Wire)

De COVID-19-pandemie verhoogde de toch al groeiende vraag naar productiecapaciteit voor eenmalig gebruik, waardoor veel leveranciers niet in staat waren om aan de leveringsbehoeften te voldoen. Daarentegen zijn de DC-leveringsschema’s van ABEC constant gebleven. ABEC schrijft zijn vooruitziende blik voor verhoogde capaciteit toe aan zijn langetermijninzet om inzicht te krijgen in en te reageren op kritieke trends in de sector die de toekomstige behoeften van klanten het beste ondersteunen. ABEC levert momenteel wereldwijd DC’s vanuit zijn Fermoy-faciliteit en vanuit nog een ISO-7-cleanroom in Bethlehem, PA, VS. De uitbreiding van Fermoy overschrijdt de huidige benodigde capaciteit, waardoor ABEC de klant de snelste DC-doorlooptijden in de branche kan blijven bieden. Ondanks ongekende tekorten in de toeleveringsketen veroorzaakt door COVID-19, is ABEC standvastig gebleven in zijn vermogen om betrouwbare leveringstermijnen te bieden ter ondersteuning van de grootschalige productie van vaccins en therapeutische eiwitten voor eenmalig gebruik.

“De filosofie van ABEC is uniek in de sector, omdat we altijd strategisch hebben geïnvesteerd in capaciteit die vooruitloopt op de vraag, waardoor we de langetermijngroei van de biofarmaceutische industrie ondersteunen,” aldus Scott Pickering, CEO en voorzitter van ABEC. “Onze expansie in Fermoy garandeert de verdere levering voor huidige en toekomstige MVO-klanten.”

Over ABEC

Sinds 1974 is ABEC een wereldleider in het leveren van technische oplossingen en diensten voor productie in de biotechindustrie. Een meerderheid van ‘s werelds farmaceutische en biotechbedrijven zijn ABEC-klanten; met veel van de toonaangevende therapieën van vandaag vervaardigd door processen en apparatuur die zijn ontworpen, vervaardigd, geïnstalleerd en onderhouden door ABEC. De unieke waarde van ABEC is gebaseerd op een lange ervaring, volledige interne capaciteiten, een op maat gemaakte, flexibele aanpak en geloofwaardigheid op lange termijn. Of het nu gaat om het toevoegen van capaciteit of het verbeteren van bestaande faciliteiten, de kant-en-klare oplossingen en ondersteunende diensten van ABEC verlagen de totale kosten en time-to-market en leveren maximale productiviteit. Ga voor meer informatie over ABEC naar abec.com, stuur een e-mail naar info@abec.com en volg ons op LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: Susan Cooper-Curcio, Director Marketing, +1 (610) 861 4666, scurcio@abec.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr