09:00 uur 03-08-2022

Clarity AI door onafhankelijk onderzoeksbureau uitgeroepen tot leider in rapport ‘ESG Ratings, Data, And Analytics’

Clarity AI ontving een gedifferentieerde beoordeling voor 7 van de 10 criteria, de meeste van alle leveranciers in de evaluatie

NEW YORK CITY–(BUSINESS WIRE)– Clarity AI heeft vandaag aangekondigd dat ze zijn uitgeroepen tot leider in ‘The Forrester New Wave™: ESG Ratings, Data, And Analytics, Q3 2022.’ Clarity AI kreeg een gedifferentieerde beoordeling, de hoogst mogelijke score voor 7 van de 10 geëvalueerde criteria: analysemogelijkheden, integriteit van standaarden, presentatie, verbindingen/integraties, stappenplan voor uitvoering, marktbenadering en productvisie.

“We zijn verheugd om in dit rapport te zijn opgenomen en we danken onze klanten voor het beschikbaar stellen aan Forrester voor open, transparante discussies over Clarity AI en ons product en onze strategie,” aldus Angel Agudo, VP Product en lid van de Raad van Bestuur bij Clarity AI. “We zijn van mening dat we het allerbeste product op de markt brengen, en het feit dat we in de Leader-sectie van dit rapport zijn beland is zowel validerend als indrukwekkend voor ons.”

De kijk van Forrester op Clarity AI omvat het volgende:

  • Biedt sterke analyse- en gebruikerspresentatiemogelijkheden. Clarity AI maakt het voor gebruikers gemakkelijk om de door ESG gedreven impact van individuele bedrijven te beoordelen en te vergelijken met peers (bijvoorbeeld ter ondersteuning van rapportage die is afgestemd op EU-taxonomie). De webapplicatie is bijzonder goed ontworpen en gemakkelijk voor gebruikers om te navigeren en te verkennen.
  • Is het meest geschikt voor bedrijven die veel ESG-gegevens moeten beheren. Veel van de klanten op het gebied van financiële dienstverlening van Clarity AI gebruiken het om de ESG-gegevens van een enorme hoeveelheid bedrijven en financiële instrumenten te modelleren voor de creatie en het testen van nieuwe producten en het optimaliseren van portfolio’s.’

Bovendien hadden Clarity AI-klanten, die werden geïnterviewd door het analistenteam van Forrester, het volgende te zeggen:

  • “Ze begrepen nuances waarvan hun concurrenten niet eens wisten dat ze bestonden.”
  • “Het is heel gemakkelijk om te zien in hoeverre een bedrijf voldoet aan technische normen.”
  • “Het proces van verbinden verliep naadloos; het duurde slechts een maand om de API goed in te stellen.”

In het rapport ‘The Forrester New Wave™: ESG Ratings, Data, And Analytics’ werden in totaal negen providers geëvalueerd. Volgens het Forrester-rapport heeft Clarity AI de hoogste strategiescore.

Dhr. Agudo voegt toe: “De analyse van Forrester geeft een goed beeld van de Clarity AI-productvisie en -strategie dat zich uitstrekt tot ons hele aanbod, waaronder oplossingen en mogelijkheden voor impactbeoordeling, ESG-risicobeoordeling, koolstofvoetafdruk, analyse van beleggingsportfolio’s, en de wettelijke vereisten, inclusief de bijbehorende rapportagebehoeften in verband met EU-taxonomie, SFDR en MiFID II, evenals de Overeenkomst van Parijs (d.w.z. Net Zero) en het TCFD-raamwerk.”

Over Clarity AI

Clarity AI is een technologieplatform voor duurzaamheid dat gebruik maakt van machine learning en big data om ecologische en sociale inzichten te leveren aan investeerders, bedrijven, overheden en consumenten. Vanaf juli 2022 analyseert het platform van Clarity AI meer dan 50.000 bedrijven, 300.000 fondsen, 198 landen en 188 lokale overheden – 2-3 keer meer dan enige andere speler op de markt – en levert het gegevens en analyses voor investeringen, bedrijfsonderzoek en rapportage. Clarity AI heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten, en zijn klantennetwerk heeft tientallen biljoenen activa onder beheer. clarity.ai

Contacts

Media

Julia Wright

clarityAI@edelmansmithfield.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr