23:30 uur 22-06-2022

Silver Lake gaat een definitieve overeenkomst aan om een meerderheidsbelang in Facile.it te verwerven van EQT en Oakley Capital om het management te ondersteunen in de volgende groeifase, waardoor Facile de tweede eenhoorn van Italië wordt

MILAAN–(BUSINESS WIRE)– Silver Lake, de wereldleider in technologie-investeringen, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om een meerderheidsbelang te verwerven in Facile.it (‘Facile’), het toonaangevende Italiaanse online prijsvergelijkingsplatform, van EQT VIII-fonds (‘EQT Private Equity’) en Oakley Capital, een pan-Europese private equity-onderneming. Met de transactie wordt Facile de tweede Italiaanse eenhoorn.

Tobias Stuber, CEO van Facile, verklaarde: “Namens het managementteam van Facile en alle medewerkers wil ik EQT bedanken voor de succesvolle, collaboratieve en zeer productieve samenwerking in de afgelopen vier jaar op ons traject om verder te profiteren van onze positie als een mijlpaalbestemming voor de huishoudelijke uitgaven van Italië. Dankzij de steun van EQT zijn we vandaag in een nog betere positie voor de volgende fase van onze groei met onze nieuwe partner Silver Lake.”

Christian Lucas, co-hoofd van Silver Lake EMEA, stelde: “Facile is een uitzonderlijk bedrijf met een gedifferentieerde en krachtige waardepropositie voor klanten, kanaalpartners en financiële dienstverleners. We zijn echt onder de indruk van wat Tobias en de rest van het team de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Het bedrijf is nu de toonaangevende online bestemming van Italië voor consumenten om prijzen te vergelijken met een marktleidend technologieplatform en unieke omnichannel-mogelijkheden in zijn agentnetwerken en winkels.

Investeren in snelgroeiende en baanbrekende bedrijfsmodellen met gedifferentieerde technologische mogelijkheden vormt de kern van onze missie. We kijken ernaar uit om samen te werken met Tobias en de rest van het managementteam om aanzienlijk in het bedrijf te investeren en de komende jaren verdere groei en waardecreatie te stimuleren door onze ervaring op het gebied van investeringen in meerdere vergelijkbare bedrijven in heel Europa bij te dragen.”

Dominik Stein, partner bij EQT Private Equity, merkte op: “Facile is een geweldig voorbeeld van hoe EQT kan helpen het volledige potentieel van een bedrijf te ontsluiten door onze local-with-locals-aanpak en diepgaande sectorexpertise te combineren met onze lange ervaring met het ontwikkelen van technologiebedrijven. EQT is er trots op deel uit te maken van Facile’s opmerkelijke groeitraject en ontwikkeling. We willen het hele managementteam bedanken voor de vertrouwde samenwerking in de afgelopen vier jaar. We willen ook onze mede-investeerder Oakley Capital, de leden van het Adviescomité en alle medewerkers bedanken voor hun dagelijkse inzet om van Facile het unieke bedrijf te maken dat het vandaag is.”

Facile, opgericht in 2008 en met hoofdkantoor in Milaan, Italië, is ontstaan door een baanbrekend aanbod op het gebied van bemiddeling voor online motorrijtuigenverzekeringen te bieden, waarvoor het vandaag de dag de duidelijke marktleider in Italië is. In de loop van de tijd heeft Facile met succes zijn aanbod gediversifieerd door nieuwe productlijnen toe te voegen, waaronder gas en stroom, breedband, hypotheken, consumentenkrediet en meer recentelijk een nieuw marktplaatsplatform voor autoverkoop. Facile heeft een toonaangevend merk opgebouwd door meerdere jaren van succesvolle investeringen, wat heeft geleid tot een ongeëvenaarde naamsbekendheid en leidende websiteverkeersvolumes op de Italiaanse markt. Facile profiteert ook van een geschaalde omnichannel-distributiebenadering via zijn online kanalen, zijn netwerk van eigen winkels en zijn netwerken van verzekerings- en hypotheek- en consumentenkredietagenten waarmee het bedrijf samenwerkt, mogelijk gemaakt door een vooraanstaand technologieplatform dat profiteert van jaren van aanzienlijke investeringen.

Silver Lake zal zijn uitgebreide ervaring in het veld via zijn vele investeringen in vergelijkbare bedrijven in heel Europa benutten om het managementteam van Facile te ondersteunen in de volgende groeifase. Silver Lake is van plan om te blijven investeren in en het productassortiment van Facile te verbreden om het sterke groeitraject van het bedrijf in zijn kernverticalen, zijn recent gelanceerde groeiverticalen en toekomstige potentiële nieuwe productlanceringen te helpen versnellen ten behoeve van de versterking van de waardepropositie voor zowel Italiaanse consumenten als partners.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond.

Morgan Stanley trad op als exclusief financieel adviseur, Simpson Thacher & Bartlett en BonelliErede als juridisch adviseurs van Silver Lake.

Over Facile

Facile.it is het toonaangevende Italiaanse platform voor online prijsvergelijking en helpt elke maand meer dan 4 miljoen klanten om prijzen te vergelijken op belangrijke gebieden van hun huishoudelijke uitgaven door toegang te bieden tot een breed productaanbod, waardoor ze tijd en geld kunnen besparen. Het bedrijf genereerde in 2021 ongeveer € 140 miljoen aan inkomsten.

Over Silver Lake

Silver Lake is een wereldwijde technologie-investeringsonderneming, met meer dan $ 88 miljard aan gecombineerd beheerd vermogen en gecommitteerd kapitaal en een team van professionals gevestigd in Noord-Amerika, Europa en Azië. De portfoliobedrijven van Silver Lake genereren samen bijna $ 254 miljard aan inkomsten per jaar en bieden werk aan ongeveer 557.000 mensen wereldwijd.

Over EQT

EQT is een doelgerichte wereldwijde investeringsorganisatie met € 77 miljard aan beheerd vermogen in 36 actieve fondsen. EQT-fondsen hebben portfoliobedrijven in Europa, Azië-Pacific en Amerika met een totale omzet van ongeveer € 29 miljard en meer dan 280.000 werknemers. EQT werkt met portfoliobedrijven aan duurzame groei, operationele uitmuntendheid en marktleiderschap.

Over Oakley Capital

Oakley Capital, opgericht in 2002, is een pan-Europese private equity-onderneming die ambitieuze groeibedrijven ondersteunt in drie kernsectoren: technologie, consument en onderwijs. Oakley is in staat om gedifferentieerde investeringsmogelijkheden en superieure rendementen te bieden door gebruik te maken van zijn ondernemersmentaliteit en diepgaande sectorexpertise. Het Oakley-team werkt nauw samen met een uniek netwerk van ondernemers en succesvolle managementteams om primaire, bedrijfseigen kansen te vinden en waardevolle inzichten te verwerven in de bedrijven waarin het investeert. De capaciteit om complexiteit te overwinnen en een flexibele benadering ten aanzien van waardecreatie stellen Oakley in staat zijn portfoliobedrijven te ondersteunen bij het realiseren van duurzame groei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Silver Lake
VS:

Ginger.Li@silverlake.com
+1 (212) 401 6096

Europa:

Jess.Gill@edelmansmithfield.com
+44 (0)7980 684 247

Check out our twitter: @NewsNovumpr