18:46 uur 19-11-2021

Silver Lake voltooit overname van Grupo BC

MADRID & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Silver Lake, de wereldleider in technologie-investeringen, en Grupo BC, de toonaangevende leverancier van hypotheekbeheer, juridische en digitale diensten aan de financiële sector in Iberia en Latijns-Amerika, hebben vandaag aangekondigd dat Silver Lake de overname van 100% van Grupo BC heeft voltooid, van de meerderheidsaandeelhouders L-GAM. De investering door Silver Lake, aangekondigd op 19 oktober 2021, omvat ook de overname van iAhorro, de leidende digitale hypotheekadviseur in Spanje, een essentieel onderdeel van het geïntegreerde aanbod van de groep aan financiële instellingen.

De investering van Silver Lake, samen met de oprichtende aandeelhouders en het managementteam van Grupo BC, is bedoeld om verdere productontwikkeling te stimuleren om het oplossingenaanbod van Grupo BC en iAhorro te versterken en uit te breiden, en om zijn staat van dienst op het gebied van baanbrekende digitale innovatie voort te zetten. Dit is in overeenstemming met de duidelijke focus van het management op het uitbouwen van de software- en data-analysemogelijkheden van het bedrijf om zijn klantgerichte oplossingen te verbeteren en aanhoudende organische en anorganische groei te stimuleren.

Over Silver Lake

Silver Lake is een wereldwijde technologie-investeringsonderneming, met meer dan $ 88 miljard aan gecombineerd beheerd vermogen en gecommitteerd kapitaal en een team van professionals gevestigd in Noord-Amerika, Europa en Azië. De portfoliobedrijven van Silver Lake genereren samen meer dan $ 221 miljard aan inkomsten per jaar en hebben wereldwijd meer dan 526.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Silver Lake en zijn portfolio naar http://www.silverlake.com.

Over L-GAM

L-GAM is een internationale investeringsmaatschappij die in 2013 is opgericht door professionals in samenwerking met het Prinselijk Huis van Liechtenstein en andere grote Europese, Aziatische en Amerikaanse families. Het unieke en gedifferentieerde bedrijfsmodel is gebaseerd op een langetermijnfocus op industriële investeringen in samenwerking met gerenommeerde MKB-bedrijven in heel Europa. Ga voor meer informatie over L-GAM naar l-gam.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Silver Lake:

Spanje: Paula Bonet, paula.bonet@edelman.com, +34 629 814 440

Internationaal: Jess Gill, Edelman Smithfield, silverlakemedia@edelman.com, +44 (0)7980 684 247

Check out our twitter: @NewsNovumpr