23:51 uur 19-10-2021

Silver Lake neemt Grupo BC over van L-GAM

Investeert met oprichtende aandeelhouders en managementteam om organische groei te ondersteunen en M&A-stappenplan te versnellen voor toonaangevende leverancier van hypotheekbeheer, juridische en digitale diensten van Iberia en Latijns-Amerika

MADRID & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Grupo BC, de toonaangevende leverancier van hypotheekbeheer, juridische en digitale diensten aan de financiële sector in Iberia en Latijns-Amerika, heeft vandaag aangekondigd dat Silver Lake, een vooraanstaande wereldwijde technologie-investeringsonderneming, samen met de oprichtende aandeelhouders en het managementteam van Grupo BC, 100% zal verwerven van het bedrijf van meerderheidsaandeelhouders L-GAM om de volgende fase van groei en waardecreatie van Grupo BC te bevorderen.

Santiago Bellver, voorzitter van Grupo BC, en Xavier Costa, CEO van Grupo BC, verklaarden: “We zijn L-GAM dankbaar voor de steun en samenwerking gedurende de zes jaar van hun investering in Grupo BC, en zijn verheugd over de nieuwe samenwerking met Silver Lake, een toonaangevende wereldwijde technologie-investeerder. Silver Lake heeft zijn vertrouwen in ons gesteld en samen met hen kunnen we onze organische groei versterken dankzij hun technologische expertise en door middel van selectieve overnames. Binnenkort zullen we de doelstellingen van ons strategisch plan en de samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur mededelen.”

Christian Lucas, mede-hoofd van Silver Lake EMEA, merkte op: “Grupo BC is een uitstekend bedrijf met een unieke waardepropositie als geschaalde en technisch ondersteunde leverancier van bedrijfskritieke diensten en software aan financiële instellingen in Iberia en Latijns-Amerika. We zijn onder de indruk van de manier waarop Santiago, Xavier en de rest van het team het Grupo BC-platform in de loop der jaren hebben ontwikkeld en continu hebben gedigitaliseerd, waardoor het is uitgebouwd tot de partner bij uitstek voor klanten in het hele ecosysteem. Investeren in impactvolle, toonaangevende en op technologie gebaseerde bedrijfsmodellen vormt de kern van het DNA van Silver Lake, en we zijn bevoorrecht om samen te werken met het management nu Grupo BC een nieuwe fase van organische en anorganische groei ingaat.”

Felipe Merry del Val en Tito Soso, Partners bij L-GAM, voegden toe: “Ons traject met Grupo BC was een opmerkelijk verhaal van transformatie, meervoudige groei en succes, en belangrijker nog, een enorm lonende samenwerking met een managementteam van wereldklasse geleid door voorzitter Santiago Bellver en CEO Xavier Costa, die we bedanken voor de enorme inzet en prestaties. We wensen Grupo BC blijvend succes bij hun toekomstige boeiende inspanningen.”

Grupo BC, opgericht in 1974 en met het hoofdkantoor in Madrid, is de vooraanstaande leverancier van een technologisch ondersteund verwerkingsplatform, software en diensten voor hypotheekbeheer, online hypotheekbemiddeling, juridische oplossingen (verwerking van claims en leningbeheer) en digitale oplossingen voor de financiële sector in Spanje, Portugal, Mexico, Brazilië, Colombia, Chili en Peru. Grupo BC is een marktleider in zijn belangrijkste aandachtsgebieden met meer dan 500.000 verwerkte hypotheekdossiers per jaar en 5.300 medewerkers. Ga voor meer informatie naar https://www.grupobc.com.

De investering van Silver Lake is bedoeld voor verdere productontwikkeling om het oplossingenaanbod van Grupo BC te versterken en uit te breiden en om zijn staat van dienst op het gebied van baanbrekende digitale innovatie voort te zetten, in overeenstemming met de duidelijke focus van het management op het uitbouwen van de software- en data-analysemogelijkheden van Grupo BC om zijn klantgerichte oplossingen te versterken en te zorgen voor aanhoudende organische en anorganische groei.

De transactie wordt naar verwachting in november 2021 afgerond. Verdere voorwaarden van de investering worden niet bekendgemaakt. Socios Financieros en Canson Capital Partners waren de financiële adviseurs van Grupo BC en zijn aandeelhouders. dwf-RCD trad op als juridisch adviseur van Grupo BC en zijn aandeelhouders. Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP en Uría Menéndez waren juridisch adviseur van Silver Lake.

Over Silver Lake

Silver Lake is een wereldwijde technologie-investeringsonderneming, met meer dan $ 88 miljard aan gecombineerd beheerd vermogen en gecommitteerd kapitaal en een team van professionals gevestigd in Noord-Amerika, Europa en Azië. De portfoliobedrijven van Silver Lake genereren samen meer dan $ 221 miljard aan inkomsten per jaar en bieden werk aan meer dan 526.000 mensen wereldwijd. Ga voor meer informatie over Silver Lake en zijn portfolio naar http://www.silverlake.com.

Over L-GAM

L-GAM is een internationale investeringsmaatschappij die in 2013 is opgericht door professionals in samenwerking met het Prinselijk Huis van Liechtenstein en andere grote Europese, Aziatische en Amerikaanse families. Het unieke en gedifferentieerde bedrijfsmodel is gebaseerd op een focus op industriële langetermijninvesteringen in samenwerking met zeer gerenommeerde MKB-bedrijven in heel Europa. Ga voor meer informatie over L-GAM naar http://www.l-gam.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Voor Silver Lake:
Spanje: Paula Bonet, paula.bonet@edelman.com, +34 629 814 440

Internationaal: Jess Gill, Edelman Smithfield, silverlakemedia@edelman.com, +44 (0)7980 684 247

Check out our twitter: @NewsNovumpr