10:00 uur 01-06-2022

BlackRock maakt gebruik van duurzaamheidsgegevens en -functionaliteit van Clarity AI voor de SFDR-rapportage van het bedrijf

De gegevens van Clarity AI zijn geïntegreerd in Aladdin en zijn beschikbaar voor Aladdin-klanten ter ondersteuning van hun SFDR-rapportage

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Clarity AI, het wereldwijde platform voor duurzaamheidstechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt dat hun duurzaamheidsgegevens, geïntegreerd in het Aladdin-platform van BlackRock, worden aangewend bij het opstellen van BlackRock’s bedrijfsrapportage voor het Sustainable Finance Disclosure Regulation-raamwerk (SFDR). BlackRock maakt gebruik van de mogelijkheden, gegevens en expertise van Clarity AI om efficiënte en nauwkeurige rapportage met betrekking tot PAI-indicatoren (Principal Adverse Impact) mogelijk te maken. PAI-indicatoren zijn een reeks specifieke ESG-statistieken die door de Europese Unie worden vereist in het kader van de SFDR, die gedetailleerde openbaarmakingsverplichtingen op het gebied van duurzaamheid oplegt voor vermogensbeheerders en andere entiteiten die actief zijn op de financiële markt.

“Het verheugt ons onze relatie met BlackRock te verdiepen,” aldus Rebeca Minguela, oprichter en CEO van Clarity AI. “Met onze uitgebreide technische kit voor duurzaamheid bevinden we ons in een unieke positie binnen de markt om alles te leveren wat nodig is voor wettelijke rapportage, met inbegrip van SFDR, EU-taxonomie, VK-taxonomie, TCFD en MiFID II. Entiteiten van elke omvang die actief zijn op de financiële markt kunnen gebruikmaken van deze mogelijkheden door middel van speciale gebruiksvriendelijke integraties of onze kant-en-klare web-app.”

De marktleidende SFDR-dekking van Clarity AI bestrijkt meer dan 49.000 bedrijven en biedt mogelijkheden voor portfolioaggregatie en multi-asset look-through voor meer dan 220.000 fondsen, waaronder ETF’s. Alle gegevens zijn uiterst gedetailleerd, wat een beter begrip van de onderliggende berekeningen voor elke SFDR PAI mogelijk maakt. Desgewenst kunnen entiteiten die actief zijn op de financiële markt gebruikmaken van deze mogelijkheden en gegevens binnen hun eigen Aladdin-configuratie en deze gebruiken als input in overeenstemming met hun eigen portfolio en rapportagebehoeften.

“Het verstevigen van onze samenwerking met Clarity AI is een geweldige stap voorwaarts voor BlackRock en stelt ons in staat om Aladdin-gebruikers mogelijkheden te bieden voor professionele SFDR-rapportage,” aldus Stéphane Lapiquonne, Managing Director bij BlackRock en Hoofd Duurzaamheid voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De diepte en transparantie van de gegevens uit Clarity AI kunnen Aladdin-gebruikers helpen om de impact van PAI-cijfers op hun portfolio beter te begrijpen.”

Over Clarity AI

Clarity AI is een platform voor duurzaamheidstechnologie dat gebruikmaakt van zelflerende systemen en big data om ecologische en sociale inzichten te bieden aan beleggers, organisaties en consumenten. In mei 2022 analyseerde het platform van Clarity AI meer dan 49.000 bedrijven, 220.000 fondsen, 198 landen en 188 lokale overheden, en leverde het platform gegevens en analyses voor beleggingen, bedrijfsonderzoek en rapportage. Clarity AI beschikt over kantoren in Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten, en het klantennetwerk heeft tientallen biljoenen aan activa onder beheer. Tot de minderheidsinvesteerders van Clarity AI behoren onder meer Deutsche Börse, BlackRock en SoftBank. clarity.ai

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact
Edelman

Julia Wright

clarityAI@edelmansmithfield.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr