08:33 uur 28-04-2022

Gepubliceerd onderzoek toont dat eerste resultaten van SARS-CoV-2-bewakingsstudies de Amerikaanse volksgezondheidsinitiatieven ondersteunen

INNOVATIEVE REACTIE ONDERSTEUNT TOEKOMSTIGE REACTIES TEGEN VERGELIJKBARE PANDEMISCHE DREIGINGEN

  • Eerste resultaten van het Amerikaanse CDC SARS-CoV-2- variantbewakingsprogramma worden gepubliceerd
  • Positieve COVID-monsters gesequenced voor variantbewaking bij het grote publiek
  • Monsters verwerkt met behulp van de eerste EUA-methodologie voor het verzamelen en testen van speeksel voor SARS-CoV-2

PISCATAWAY, N.J.–(BUSINESS WIRE)– Infinity BiologiX LLC d/b/a Sampled, een volgende generatie SMART Lab, en co-auteurs rapporteren resultaten van het CDC SARS-CoV-2-variantbewakingsprogramma.

In mei 2020 ontving Sampled de eerste op speeksel gebaseerde EUA voor toonaangevende COVID-19-tests en heeft tot nu toe meer dan 12 miljoen monsters getest. In maart 2021 hebben de Centers for Disease Control and Prevention een contract gesloten met Sampled en andere grote commerciële diagnostische laboratoria om het virale genoom van positieve SARS-CoV-2-patiëntmonsters in de VS te sequencen. Sampled heeft als onderdeel van dit programma meer dan 100.000 SARS-CoV-2-genomen gesequenced. In de recente peer-reviewed studie gepubliceerd en mede geschreven door Goswami en Sheldon et al in BMC Infectious Disease, getiteld ‘Identification of SARS‑CoV‑2 variants using viral sequencing for the Centers for Disease Control and Prevention genomic surveillance program’, benadrukken de auteurs het belang van het sequencingplatform, methoden voor het verzamelen van monsters en RT-PCR-resultaten bij het begeleiden van de inspanningen voor variantbewaking.

“Deze bewakingsstudies die genetische veranderingen van SARS CoV 2 evalueren, zijn door de CDC als cruciaal aangemerkt en hebben gevolgen voor vele aspecten van de volksgezondheid, waaronder overdracht, ernst van de ziekte, diagnostiek, therapieën en vaccins. Werken met toonaangevende sequencing-technologieën en protocollen zoals de Illumina COVIDSeq™ waren van cruciaal belang om deze initiatieven te ondersteunen,” aldus Shareef Nahas, Chief Scientific Officer bij Sampled en de corresponderende auteur.

“Dit onderzoek toont de waarde aan van de wetenschappelijke gemeenschap die samenkomt om innovatieve oplossingen te vinden als reactie op gebeurtenissen die van invloed zijn op de volksgezondheid. Als organisatie zijn we gericht op de opslag, het beheer, de analyse, het onderzoek en het transport van biologische monsters via ons SMART Lab-concept om het voor gezondheidsinnovators sneller en gemakkelijker te maken om de menselijke gezondheid te verbeteren,” verklaarde Robin Grimwood, Chief Executive Officer, Sampled.

De studie is nu openbaar beschikbaar en kan rechtstreeks worden gedownload van de BMC Infectious Diseases-website https://rdcu.be/cL6fu. Dit onderzoek vormt een belangrijke bijdrage aan toekomstige reacties op soortgelijke pandemische bedreigingen voor de wereldwijde volksgezondheid. Het is de eerste publicatie van het Amerikaanse CDC SARS-CoV-2- variantbewakingsprogramma.

Over Sampled:

Sampled is een laboratorium van de volgende generatie dat de waardevolle data in elk biologisch monster ontsluit. Via onze geïntegreerde “SMART Lab”-services kunnen we biologische materialen opslaan, beheren, analyseren, onderzoeken en transporteren, waardoor we partners een naadloze oplossing bieden voor alle onderzoeksmonsters. Onze visie is een wereld waarin we het voor gezondheidsinnovators sneller en gemakkelijker maken om de menselijke gezondheid te verbeteren, met een missie om het SMART Lab te zijn achter elke transformatieve gezondheidsinnovatie. Het hoofdkantoor van Sampled is gevestigd in Piscataway, N.J. met laboratoria in de VS en Europa en partnerlaboratoria in Nederland, China en Australië.

Infinity BiologiX LLC, Roylance Stability Storage Limited en Roylance Scientific Limited doen zaken als Sampled.

Ga voor meer informatie naar www.sampled.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mike Thurogood Mike.Thurogood@sampled.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr